Laatste nieuws over Netflix

The Crown seizoen 5: Alles wat we al weten

The Crown is toch wel een van de állerpopulairste Netflix Originals, het leven van de Britse royalty’s is dan ook ontzettend interessant. In 2022 verschijnt het vijfde seizoen van de serie. Goed nieuws is dat in juni 2021 de opnames zijn gestart in Londen, dus alles ligt prima op schema.

Koningshuis niet blij met The Crown

Of er weer ruis komt over The Crown? Niet ieder lid van het koningshuis van het Verenigd Koninkrijk kan The Crown namelijk waarderen. Prins Harry liet een tijdje geleden nog in een interview met talkshowhost James Corden weten: “Ze doen niet alsof ze het nieuws brengen. Ze doen niet alsof ze het nieuws brengen.” Daar voegde hij overigens wél aan toe dat de serie een behoorlijk goed beeld geeft van het leven van een royal: “Wat de druk is die erbij komt kijken als je plicht en dienst boven je familie en al het andere plaatst en wat daarvan komt.”

Wanneer verschijnt seizoen 5?

Hoe dan ook, Netflix laat zich niet uit het veld slaan en komt met een nieuw seizoen van The Crown. We weten niet precies wanneer dat in première gaat, maar we kunnen wel een gokje wagen. De opnames zijn namelijk half juni van start gegaan. Dat betekent dus dat de nieuwe afleveringen pas in 2022 verschijnen. De verwachting is richting het einde van het jaar. Dit omdat zowel seizoen 5 áls seizoen 6 in één keer zullen worden opgenomen.

The End?

Lange tijd was het de bedoeling dat seizoen 5 het einde zou betekenen van The Crown, maar de makers zagen hun geest al dwalen: er zijn nog hartstikke veel verhalen te vertellen over de royals en die passen toch helemaal niet in één seizoen? Ze kregen hun zin en vorig jaar werd aangekondigd dat er ook een zesde seizoen zou komen, zodat het verhaal niet afgeraffeld hoeft te worden. The Crown verdient natuurlijk een goed uitgedacht einde!

Géén Meghan Markle

Er gingen eventjes geruchten dat seizoen 6 misschien wel zou gaan over het huwelijk tussen prins Harry en Meghan Markle, en de breuk tussen de twee en het koningshuis. Scriptschrijver Peter Morgan schoot dit idee echter rucksichtslos af: “Meghan en Harry zitten midden in hun reis. Ik weet niet wat er gaat gebeuren en hoe die reis zal eindigen. Ik schrijf liever over dingen die minstens twintig jaar geleden zijn gebeurd. Zo heb je genoeg tijd en afstand om iets echt te begrijpen, en om iemands rol, positie, en de relevantie ervan in kaart te brengen.”

Plot seizoen 5

Terug naar seizoen 5, want we hebben wel een beetje een idee van het plot van de nieuwe afleveringen van The Crown. Aan het einde van seizoen 4 verlaat Margaret Thatcher Downing Street, na een periode van ‘heerschappij’ van maar liefst 11,5 jaar. Intussen zijn prins Charles en prinses Diana niet gelukkig meer in hun huwelijk, en de eerstgenoemde wil dan ook een scheiding aanvragen, óndanks het feit dat zijn minnares Camilla hem vraagt dat niet te doen. Diana ziet hier juist wél brood in, want zij wil haar geluk elders zoeken. Helaas voor de royals verbiedt koningin Elizabeth dit feestje, want een echtscheiding… dat is toch véél te burgerlijk?

Seizoen 4 eindigt in 1990, maar waar seizoen 5 de draad oppakt is vooralsnog onbekend. In de jaren 90 is er in ieder geval genoeg gebeurd met betrekking tot de royals. Denk bijvoorbeeld aan: de scheidingen van prinses Anne, prins Charles en prins Andrew, maar natuurlijk ook de tragische dood van prinses Diana.

Cast krijgt make-over

De cast van The Crown krijgt een flinke make-over voor seizoen 5. Koningin Elizabeth wordt gespeeld door Imelda Staunton (bekend als Dolores Umbridge in de Harry Potter-films). Jonathan Pryce (The Two Popes en Tomorrow Never Dies) kruipt in de huid van Elizabeths man prins Philip. Lesley Manville (Maleficent) meet zich de rol van prinses Margaret aan, waar Elizabeth Debicki (Tenet) prinses Diana speelt. De rol van prins Charles wordt vertolkt door Dominic West (A Walk to Remember).

Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht als The Crown seizoen 5 op Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?