Laatste nieuws over Netflix

The Crown stopt na vijf seizoenen; laatste Queen bekend

The Crown seizoen 3 Netflix

The Crown zal na vijf seizoenen worden afgerond. Oorspronkelijk was het plan om zes seizoenen te maken over het leven van Queen Elizabeth. Maker Peter Morgan heeft zijn eigen plannen gewijzigd en tegelijkertijd aangekondigd wie de derde en laatste actrice zal zijn die de Queen zal vertolken: Imelda Staunton.

Update: In juli 2020 werd bekendgemaakt dat er tóch een zesde seizoen zal komen!

Derde actrice voor Queen Elizabeth

Het verhaal van Queen Elizabeth wordt verteld in The Crown, waar we begonnen vlak na de Tweede Wereldoorlog. Claire Foy was de actrice waarmee het allemaal begon, na twee seizoenen werd ze vervangen door Olivia Coleman. Deze keuze is gemaakt omdat we steeds verder in de tijd gaan en het makkelijker was een nieuwe cast te verzamelen dan de huidige acteurs kunstmatig te verouderen. Voor het vijfde en laatste seizoen zal dit opnieuw gebeuren door het aantrekken van Staunton. Ze is bekend van onder meer Harry Potter waarin ze lerares Dorothea speelde en kreeg een Oscar-nominatie voor haar hoofdrol in Vera Drake.

Na vijf seizoenen gedaan met The Crown

Het ambitieuze project van The Crown is drie seizoenen onderweg en het vierde seizoen is inmiddels opgenomen. Deze wordt eind 2020 op Netflix verwacht. Bedenker en schrijver Peter Morgan is momenteel bezig met het vijfde seizoen. “Ik had me voorgesteld dat The Crown zes seizoenen zou krijgen, maar nu ik aan het werken ben aan de verhalen voor het vijfde seizoen, is het me duidelijk geworden dat dit het perfecte moment is om te stoppen”, aldus Morgan tegenover The Hollywood Reporter.

Wanneer komt slotseizoen The Crown

Het is nog de vraag wanneer dit vijfde en laatste seizoen van The Crown te zien zal zijn op Netflix. Doordat er een nieuwe cast gevormd wordt, zal eerst dit proces moeten worden voltooid. Daarna worden de opnames pas gestart. Er zat tussen het tweede en derde seizoen bijna twee jaar. Nu lijkt het proces al wel verder te zijn, maar kan het zomaar begin 2022 worden voor het slotseizoen te zien valt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?