Laatste nieuws over Netflix

The Day I Met El Chapo van Kate del Castillo komt op Netflix

De roemruchte ontsnapping van Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán uit de gevangenis blijft een bron van inspiratie voor films en series. Na de serie El Chapo verschenen ook verschillende documentaires. The Day I Met El Chapo: The Kate del Castillo Story is er hier één van en deze docu gaat op 20 oktober in première op Netflix.

El Chapo

De serie El Chapo is als Netflix Original te zien en draait niet alleen om de ontsnapping uit de gevangenis. Voor de documentaire van Kate del Castillo is dat wel het geval, omdat zij op een bepaald punt betrokken raakte bij de Mexicaanse drugsbaron.

The Day I Met El Chapo: The Kate del Castillo Story

The Day I Met El Chapo: The Kate del Castillo Story verschijnt op 20 oktober op Netflix en vertelt het verhaal over de ontmoeting met El Chapo, terwijl hij zich in de Mexicaanse jungle schuil hield na zijn ontsnapping uit de gevangenis. Na zijn ontsnapping wist niemand waar hij verbleef, maar de Amerikaan Sean Penn vestigde de aandacht van de hele wereld op zich door uit het niets met een interview met El Chapo te komen. Het interview had in het diepste geheim plaatsgevonden en ook Del Castillo was daar bij aanwezig geweest. Zij had voor het contact met El Chapo gezorgd.

The Day I Met El Chapo: The Kate del Castillo Story is een driedelige docu-reeks geworden en daarin zal Del Castillo haar kant van het verhaal doen. “Ik krijg nu de kans om mijn verhaal, mijn realiteit en mijn werkelijkheid te vertellen. Met dit project laat ik zien hoe het begon en waarom ik bereid ben geweest om te luisteren naar het levensverhaal van één van de meest controversiële narco-figuren én wat er daarna gebeurde.”

Voor Del Castillo was het contact met El Chapo overigens niet zonder gevolgen. Ze werd gecast voor een rol in de Mexicaanse Netflix Original Ingobernable en in dat land – haar vaderland – zouden de opnames ook plaatsvinden. Door haar betrokkenheid met El Chapo riskeerde ze echter opgepakte worden als ze voet op Mexicaanse bodem zou zetten. Veel van haar scènes werden daarom in San Diego opgenomen, of werd er een dubbelganger ingezet tijdens draaidagen in Mexico.

Dat Netflix The Day I Met El Chapo in deze week aankondigt is niet geheel toevallig. Het is immers ook de week waarin het derde seizoen van Narcos gelanceerd wordt door de streamingdienst. Voordat El Chapo wereldwijd beroemd werd, was Pablo Escobar de meest beruchte drugsbaron. In het derde seizoen zullen we zien dat ook het Cali Cartel van wanten wist.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?