Laatste nieuws over Netflix

The Empress over Die Kaiserin Sisi aangekondigd door Netflix

Netflix heeft een nieuwe Duitse serie aangekondigd waarin het draait om Sisi, de voormalig keizerin van Wenen. Naar verwachting kunnen we vanaf begin 2022 aan de slag met The Empress. De afgelopen periode is al het één en ander bekend geworden over de Duitse Netflix Original.

The Empress

Met The Empress haalt Netflix opnieuw een serie over royals naar zijn streamingdienst. Met The Crown en Bridgerton hebben fans de laatste tijd al kennisgemaakt met dergelijke series. Voor The Empress is Katharina Eyssen binnengehaald als showrunner, terwijl Katrin Gebbe en Florian Cossen de serie gaan regisseren.

De Duitse serie telt in totaal zes afleveringen van 45 minuten per stuk. Het draait allemaal om Sisi, de keizerin van Wenen die het liefst geen keizerin was geworden. Sisi wordt gespeeld door Devrim Lingnau, terwijl Philip Froissant verantwoordelijk is voor de rol van keizer Franz Joseph.

Het verhaal

Het verhaal van Sisi is geen onbekende meer. In deze serie wordt haar verhaal verteld over de eerste maanden van haar keizerinschap aan het Weense hof. Sisi trouwde op haar zestiende met de 23-jarige keizer. Elizabeth van Wittelsbach heeft echter altijd een afkeer gehad voor het Habsburgse Hof. Ze klikt dan ook niet goed met haar schoonfamilie en de hoffelijke omgeving waarin ze zich bevindt. Naast dat we een beeld krijgen van de slimme en rebelse Sisi, draait de serie ook deels om politieke onderwerpen en komen er verschillende crises aan bod.

Showrunner

Showrunner Eyssen besprak de serie al. “The Empress geeft ons de kans het verhaal te vertellen van keizerin Elisabeth voor een hedendaags publiek. Volgens een modern beeld van vrouwen. Devrim is niet alleen een hoog getalenteerd, veelzijdige actrice, maar belichaamt deze vrouw: intelligent, gepassioneerd, rebels. Philip Froissant, voor zijn deel, zal van de rol van keizer Franz Joseph iets maken wat we nog nooit gezien hebben: Een ambivalente en fascinerende heerser wiens conflicten actueler zijn dan ooit.”

The Empress op Netflix

De opnames voor het eerste seizoen van The Empress staan gepland voor in het voorjaar van 2021. Mochten die opnames goed verlopen, dan lijken we al in het voorjaar van 2022 aan de slag te kunnen met de zes afleveringen. Een officiële releasedatum maakte Netflix tot op heden nog niet bekend.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?