Laatste nieuws over Netflix

The Get Down nieuwe parel van Netflix

The Get Down Netflix
The Get Down is de nieuwste serie van Netflix en dit moet het nieuwe succes van de streamingdienst worden. Na House of Cards, Orange is the New Black en Narcos zijn nu ook de verwachtingen van The Get Down hooggespannen. Vanaf vrijdag 12 augustus kan de kijker zelf beoordelen of deze verwachtingen terecht zijn. Dan staan namelijk de eerste zes afleveringen van het eerste seizoen van The Get Down op Netflix.

Serie over de opkomst van hiphop

Waar gaat The Get Down eigenlijk over? De Netflix Original serie speelt zich af in de jaren zeventig in New York, in de wijk The Bronx om precies te zijn. In die tijd waren er veel problemen in The Bronx, de wijk stond in brand, maar tegelijkertijd ontstond in diezelfde wijk hiphop. De problemen waren dus goed zichtbaar, maar de muziek bood uitkomst. De coole dansmoves, graffiti uitspattingen en hechte vriendschap zorgden voor een positieve noot in de pittige tijden in New York.

Wat betekent The Get Down?

Waarom is er gekozen voor de titel The Get Down? Het antwoord is vrij simpel. In de jaren zeventig werden er straatfeesten georganiseerd in The Bronx. Rappers, discozangers, discjockeys en andere artiesten kwamen hier samen. Deze straatfeesten werden The Get Down genoemd en zo is de titel voor de serie ontstaan. In The Get Down is Ezekiel ‘Books’ Figuero de rapper en Mylene Cruz de discozangeres. Althans, daar droomt zij van. Uiteraard is er ook een liefdesverhaal verwerkt in de reeks en die gaat tussen Books en Mylene Cruz. De jonge rapper wil graag haar hart veroveren.

Er is tien jaar gewerkt aan de serie

De serie is bedacht door Baz Luhrmann, een blanke Australiër. Hij regisseerde onder andere de film Moulin Rouge!, Australia en Romeo + Juliet. Als blanke man uit Australië heeft Luhrmann weinig meegekregen van de hiphop-cultuur, die in de jaren zeventig is ontstaan in The Bronx. Daarom werkte hij samen met Nelson George, een Afro-Amerikaanse muziekjournalist. Het is alweer tien jaar geleden dat zij begonnen aan The Get Down. Niet zo lang geleden verkochten ze de serie aan Netflix en vanaf 12 augustus is het eerste resultaat te bewonderen. De eerste zes afleveringen van anderhalf uur verschijnen dan online. Op een later moment worden de volgende zes episodes toegevoegd. Of het een succes wordt of niet, het is wel één van de duurste series ooit geworden. The Get Down heeft 120 miljoen dollar gekost.

Trailer The Get Down seizoen 1

The Get Down Netflix 1

The Get Down Netflix 3

The Get Down Netflix 4

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?