Laatste nieuws over Netflix

The Good Place stopt na aankomende vierde seizoen

The Good Place zal komend najaar het vierde seizoen krijgen, maar dat is dan tevens het laatste seizoen van de komedieserie. NBC kondigde eerder al aan dat de serie was verlengd met een nieuw seizoen, bedenker Mike Schur heeft nu naar buiten gebracht dat het daarna stopt. Dit is deels het besluit van Schur zelf.

Nooit bestemd voor veel seizoenen

Aan The Hollywood Reporter heeft de maker van The Good Place, ook succesvol met onder meer Brooklyn Nine-Nine, laten weten dat dit altijd zijn intentie is geweest. “Deze serie is nooit bestemd geweest om negen seizoenen te maken. Het is geen verhaal waarvan je 200 afleveringen kunt maken. We hebben er lang over nagedacht en er is nu een duidelijk plan. Nadat het eerste seizoen succesvol bleek heb ik een verhaallijn geschreven voor de gehele show. Ik voelde dat dit nodig was om een duidelijke koers te varen.”

Vier seizoenen ideaal

“Daardoor kwam ik al vrij snel tot de conclusie dat vier seizoenen ideaal zou zijn. Ik heb dat aan niemand verteld behalve de schrijvers, omdat ik altijd de mogelijkheid open wilde laten mocht die zich voor doen. Toen we bijna klaar waren met de opnames van het derde seizoen heb ik de studio en NBC verteld wat mijn plannen waren.” Daarop werd besloten om het plan van Schur aan te houden.

The Good Place

The Good Place is een komedieserie, maar wel met een diepere laag. Eleanor, Tahani, Chidi en Jason zijn komen te overlijden en in The Good Place terechtgekomen, een afgeleide van de hemel. Het blijkt echter al snel dat alles anders in elkaar zit dan ze denken. The Good Place wordt gerund door Michael, met Janet als zijn assistente. In de loop van de seizoenen gaat Michael de mensen steeds beter begrijpen en kom je als kijker voor een aantal grote verrassingen te staan. In het vierde en laatste seizoen zal duidelijk worden hoe het gaat aflopen met het zestal. NBC heeft de rechten van The Good Place, Netflix heeft daarnaast de internationale streamingrechten. Zo zijn de afleveringen van de serie telkens een dag na de uitzending in de Verenigde Staten al te zien op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?