Laatste nieuws over Netflix

The Irregulars verrassend gecanceld na één seizoen

De serie The Irregulars zal niet terugkeren. Een ruime maand na de release van de serie, gebaseerd op de legendarische verhalen van Sherlock Holmes, heeft Netflix besloten om de serie te cancellen. Dat terwijl voor het verschijnen van het eerste seizoen er al een productiedatum was ingepland voor het vervolg.

Straatkinderen in Victoriaans Londen

Op 26 maart debuteerde The Irregulars op Netflix. In dit bovennatuurlijke verhaal waren Sherlock Holmes en Dr. Watson een keer in een bijrol. Het draaide namelijk om de straatkinderen uit het Victoriaanse Londen. Wat voor velen een verrassing was, was de bovennatuurlijke setting waar het verhaal zich in afspeelde. Het viel bij veel Sherlock Holmes-fans niet in even goede aarde. De 5,8 op IMDb is ook veelzeggend, want series scoren in de regel hoge cijfers.

Geen succes bij Sherlock-fans

Bij de release was The Irregulars wereldwijd te vinden in de top-10 lijsten. Het was echter opvallend hoe snel de reeks daaruit verdween. Het bleek het voorportaal te zijn voor wat nu is gebeurd. Netflix heeft besloten om het bij de acht afleveringen te laten die zijn verschenen. Er komt geen tweede seizoen. En dat is deels verrassend. Voor de release kwam namelijk naar buiten dat er al een datum was ingeruimd om opnames te draaien voor een mogelijk tweede seizoen. Waar dit in het verleden een signaal was dat Netflix al groen licht had gegeven, stond het stoplicht ditmaal blijkbaar nog op oranje. Nu is deze naar rood.

Deze series zijn gecanceld door Netflix

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?