Laatste nieuws over Netflix

Golden Globe-winnaar The Kominsky Method verlengd met tweede seizoen

The Kominsky Method is verlengd met een tweede seizoen. De komische dramaserie maakte afgelopen najaar een zeer verpletterende entree, wat resulteerde in de winst van twee Golden Globes. Ondertussen was de serie met Michael Douglas in de hoofdrol nog niet verlengd, maar nu is er wel een seizoen 2 van The Kominsky Method onderweg.

Sandy en Norman knokken zich door het leven

Chuck Lorre heeft eerder al grote hits gehad met Two and a Half Men en The Big Bang Theory. Met The Kominsky Method ging de schrijver een totaal andere richting uit en bleek opnieuw succesvol. Michael Douglas speelt Sandy Kominsky, in het verleden een succesvol acteur en nu acteerleraar. Zijn beste vriend Norman Newlander (en tevens zijn agent) raakt zijn vrouw kwijt en samen met Sandy probeert hij nog het beste van zijn leven te maken. Dat blijkt niet makkelijk voor mannen op leeftijd. Norman heeft een verslaafde dochter, terwijl de dochter van Sandy juist het leven van Sandy op het juiste spoor probeert te houden. Ondertussen knoopt Sandy een nieuwe relatie aan, maar als iets niet zijn sterkste punt is…

Flinke prijzenkast

De gelaagde serie maakte met acht afleveringen een zeer goede entree. Het zorgde ervoor dat er flink wat nominaties in de wacht werden gesleept. Inmiddels zijn er al drie prijzen gewonnen. Op de Golden Globes werd The Kominsky Method de beste komedieserie en won Douglas ook de prijs van beste acteur in een komedieserie. Alan Arkin (Norman) was genomineerd als beste supporting act in een komedieserie, maar greep naast de prijs. Op de American Film Institute Awards werd de serie ook als beste gekozen.

The Kominsky Method seizoen 2

Ondertussen werd er nog volop gesproken over het verlengen van de serie. Het was niet zo zeer de vraag of er een tweede seizoen van The Kominsky Method zou komen, maar de lengte was de discussie. Netflix wilde zelf graag dertien afleveringen maken, maar met name hoofdrolspeler Douglas wilde het seizoen veel korter houden. Het eerste seizoen bestond uit zes afleveringen en dit is voor het tweede seizoen opgekrikt naar acht episodes. Het goede nieuws is dat de opnames deze maand al zullen beginnen, waardoor het goed mogelijk is dat het tweede seizoen dit kalenderjaar nog zal verschijnen.

Als eerste op de hoogte wanneer seizoen 2 van The Kominsky Method op Netflix verschijnt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?