Laatste nieuws over Netflix

The Kominsky Method sleept twee Golden Globes in de wacht

The Kominsky Method heeft goede zaken gedaan tijdens de Golden Globes. De jaarlijkse verkiezing vond in de nacht van zondag op maandag plaats en Netflix-Original The Kominsky Method viel liefst twee keer in de prijzen. Ook aan Netflix gelieerde series konden rekenen op verschillende prijzen. Zoals American Crime Story en Bodyguard.

Golden Globes

Ieder jaar vinden de Golden Globes plaats. De gouden beeldjes werden in de nacht van zondag op maandag uitgereikt. De onderscheiding wordt toegekend door de Hollywood Foreign Press Assocation (HFPA). Daarbij worden de beste films, series en acteurs in het zonnetje gezet. Voor Netflix viel dit jaar The Kominsky Method in de prijzen.

The Kominsky Method en de Golden Globes

The Kominsky Method is de grote winnaar van de Golden Globes voor Netflix. De komedieserie is sinds medio november te bekijken bij Netflix en werd direct genomineerd als beste televisieserie in de categorie komedie of musical. Daar nam The Kominsky Method het op tegen onder meer The Good Place en The Marvelous Mrs. Maisel. The Kominsky Method groeide uit tot winnaar van de categorie en ook acteur Michael Douglas kon rekenen op de hoofdprijs in de categorie beste acteur in een televisieserie (komedie of musical). Alan Arkin uit dezelfde serie was in de categorie beste mannelijke bijrol in een serie, miniserie of televisiefilm genomineerd, maar zag de prijs naar Ben Whishaw van A Very English Scandal gaan.

Misgelopen prijzen voor Netflix

Daarnaast liep Netflix meer prijzen mis. Zo werd Regina King voor haar rol in Seven Seconds genomineerd al beste actrice in een limited serie, maar die prijs ging naar Patricia Arquette met Escape at Dannemora. Ook Alison Brie van GLOW en Jason Bateman uit Ozark grepen naast de prijzen voor respectievelijke beste actrice in een televisieserie (komedie of musical) en beste acteur in een dramaserie.

Aan Netflix gelieerde series

Prijzen waren er wel voor aan Netflix gelieerde series. De streamingdienst heeft van een aantal series de exclusieve rechten om ze wereldwijd uit te zenden, waaronder Bodyguard. Die serie greep naast de prijs voor beste televisieserie in de categorie drama, maar Richard Madden pakte wel de prijs voor beste acteur. The Good Place was genomineerd voor beste komedieserie en beste actrice voor hoofdrolspeelster Kristen Bell. Beide prijzen gingen echter naar anderen. American Crime Story seizoen 2: The Assassination of Gianni Versace was in liefst vier categorieën genomineerd en mocht de prijzen voor beste miniserie of televisiefilm en beste acteur in een miniserie of televisiefilm (Darren Criss) mee naar huis nemen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?