Laatste nieuws over Netflix

The Kominsky Method voert Netflix-titels aan bij Golden Globes

De tijd van het jaar voor de lijstjes, de nominaties en de verkiezingen tot de ‘beste’ is weer aangebroken. Zo was het ditmaal de beurt aan de nominaties voor de Golden Globes, waarbij The Kominsky Method de grote vertegenwoordiger is namens Netflix.

Gouden beeldjes op 7 januari

De Golden Globes is een onderscheiding die wordt toegekend door de Hollywood Foreign Press Association. De beste films en series worden genomineerd en op 7 januari zullen de winnaars bekend worden gemaakt. Daarbij maakt Netflix kans op diverse gouden beeldjes.

The Kominsky Method

Aanvoerder van de Netflix-brigade is The Kominsky Method. De recent verschenen komedieserie, met een aardig randje drama erin verwerkt, is genomineerd als één van de vijf beste komedieseries. Daarbij ook onder meer The Good Place. Michael Douglas is genomineerd als beste acteur in een komedieserie en Alan Arkin als de beste supporting rol in een film of serie. Drie andere Netflix Original Series maken ook kans op een prijs. Regina King is voor haar rol in Seven Seconds genomineerd voor de beste actrice in een limited serie. Alison Brie is genomineerd voor beste actrice in een komedieserie voor haar rol in GLOW. Jason Bateman is tevens genomineerd voor beste acteur in een dramaserie voor Ozark.

Aan Netflix gelieerde series

Er zijn ook nominaties voor series die we in Nederland kennen als Netflix Originals, maar geen échte Netflix-series zijn. Zo is Bodyguard genomineerd voor beste dramaserie. In Nederland is dit een Netflix Original, maar eigenlijk is het een serie van de BBC. Richard Madden is voor zijn hoofdrol in Bodyguard genomineerd tot beste acteur in een dramaserie. The Good Place maakt zoals gezegd kans op de beste komedieserie en de hoofdrol van Kristen Bell is daarbij ook genomineerd tot beste actrice. The Alienist en American Crime Story seizoen 2: The Assassination of Gianni Versace maken tevens kans op de beste limites serie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?