Laatste nieuws over Netflix

The Last Kingdom komt na vijf seizoenen tot een einde

Het vijfde seizoen van The Last Kingdom zal tevens het laatste seizoen zijn. De verfilming van de boeken van Bernard Cornwell begon op de BBC en werd overgenomen door Netflix. De huidige opnames zullen echter de laatste zijn.

Uhtred van Bebbanburg

Het historische drama begon zes jaar geleden onder de vlag van de BBC. Netflix kocht al snel de internationale rechten en werd langzaam bij het project betrokken. De BBC wilde er na twee seizoenen een punt achter zetten, waarna Netflix de serie overnam. Inmiddels wordt dus het vijfde seizoen opgenomen. De opnames zijn momenteel onderweg in Hongarije, waar tien afleveringen worden gefilmd. Daar zullen de laatste verhalen van Uhtred van Bebbanburg verteld worden.

Niet alle boeken verfilmd

De fans van The Last Kingdom hadden de hoop dat er nog meer seizoenen zouden volgen. In het vijfde seizoen zullen namelijk het negende en tiende boek worden verfilmd van de boekenreeks van Cornwell. In totaal zijn er dertien delen verschenen. Toch is er dus besloten om er een punt achter te zetten.

Wachten op vierde seizoen

Ondanks dat de opnames van het vijfde seizoen al bezig zijn, moeten we in Nederland nog wachten op het vierde seizoen. Dit komt door de constructie met de BBC. De Britse omroep heeft nog altijd de uitzendrechten in handen. Hierdoor komt de reeks in de Benelux eerst op BBC First en daarna gaat deze pas over naar Netflix.

Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht als The Last Kingdom seizoen 4 op Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?