Laatste nieuws over Netflix

The Last Kingdom krijgt een afsluitende film: Seven Kings Must Die

The Last Kingdom krijgt nog een extra toetje. De serie zal een vijfde seizoen krijgen en hierna zou de reeks tot een einde worden gebracht. De plannen zijn gewijzigd door een afsluitende film: Seven Kings Must Die.

The Last Kingdom seizoen 5

Het historische drama begon zes jaar geleden onder de vlag van de BBC. Netflix kocht al snel de internationale rechten en werd langzaam bij het project betrokken. De BBC wilde er na twee seizoenen een punt achter zetten, waarna Netflix de serie overnam. Inmiddels wordt dus het vijfde seizoen opgenomen. De opnames in Hongarije hebben afgelopen zomer gedraaid, waar tien afleveringen werden gefilmd. Daarin zouden de laatste verhalen van Uhtred van Bebbanburg verteld worden.

The Last Kingdom-film: Seven Kings Must Die

Nu komt er dus toch nog een vervolg, zo heeft hoofdrolspeler Alexander Dreymon bekendgemaakt. Hij vertelde dit tijdens London Comic Con. Opnieuw wordt er afgereisd naar het Hongaarse Boedapest om vanaf begin 2022 te filmen. Veel van de bekende gezichten uit de serie zullen ook weer actief zijn voor Seven Kings Must Die. Het verhaal is geschreven door Martha Hillier, aan de hand van het gelijknamige boek van Bernard Cornwell.

Nog één verhaal vertellen

Producent Nigel Marchant: “Na vijf seizoenen is de serie afgerond. Toch was nog altijd één verhaal dat we wilden vertellen. Met de support van Netflix en de grote schare aan fans krijgen we die kans. We kunnen het simpelweg niet laten om een laatste reis te gaan maken met Uhtred.”

Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht als The Last Kingdom seizoen 5 op Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?