Laatste nieuws over Netflix

The Last Kingdom seizoen 4 eindelijk aangekondigd door Netflix

Het is eindelijk tijd voor het vierde seizoen van The Last Kingdom op Netflix. Ondanks dat deze serie door de streamingdienst wordt gemaakt, moet er toch lang worden gewacht voor de release ook daadwerkelijk in Nederland het geval is.

Lastige constructie met BBC

Het historische drama begon zes jaar geleden onder de vlag van de BBC. Netflix kocht al snel de internationale rechten en werd langzaam bij het project betrokken. De BBC wilde er na twee seizoenen een punt achter zetten, waarna Netflix de serie overnam. Wel bleef er een lastige constructie. De Britse omroep heeft nog altijd de uitzendrechten in handen. Hierdoor komt de reeks in de Benelux eerst op BBC First en daarna gaat deze pas over naar Netflix. Zo was het dus lang wachten op het vierde seizoen.

Vijfde seizoen wordt laatste

Op dinsdag 22 juni is het eindelijk zover, dan mag Netflix het vierde seizoen van The Last Kingdom gaan streamen in Nederland. Tegelijkertijd zijn de opnames bezig van het vijfde seizoen. Vrij recent werd bekend dat de opnames in Hongarije wel de laatste zullen zijn. De serie wordt met het vijfde seizoen afgerond, waardoor niet alle boeken zullen worden verfilmd. In het vijfde seizoen zullen namelijk het negende en tiende boek worden verfilmd van de boekenreeks van Cornwell. In totaal zijn er dertien delen verschenen.

Trailer The Last Kingdom seizoen 4

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?