Laatste nieuws over Netflix

The Last Kingdom seizoen 5 ook gelijk in maart op Netflix Nederland

Het vijfde seizoen van The Last Kingdom zal komende maand worden gelanceerd. Op woensdag 9 maart zullen de tien afleveringen verschijnen. Bij de vorige seizoenen was het lang wachten voor Nederland ook aan de beurt was door de deal met de BBC. Maar voor het slotseizoen blijkt dit niet het geval te zijn!

Lastige constructie met BBC

Het historische drama begon zeven jaar geleden onder de vlag van de BBC. Netflix kocht al snel de internationale rechten en werd langzaam bij het project betrokken. De BBC wilde er na twee seizoenen een punt achter zetten, waarna Netflix de serie overnam. Wel bleef er een lastige constructie. De Britse omroep heeft nog altijd de uitzendrechten in handen. Hierdoor komt de reeks in de Benelux eerst op BBC First en daarna gaat deze pas over naar Netflix. Zo was het bij de vorige seizoenen dus telkens langer wachten.

Seizoen 5 The Last Kingdom wel gelijk op Netflix?

In de meeste landen zal The Last Kingdom seizoen 5 dus op woensdag 9 maart 2022 verschijnen. De verwachting was dat Nederland langer moest wachten, maar dat is niet het geval. Het Netflix-systeem komt nu namelijk met de melding dat op 9 maart ook bij ons de episodes zullen verschijnen.

Seizoen 5 is slotseizoen, wel een afsluitende film

Helemaal klaar is het nog niet met The Last Kingdom. De serie krijgt nog een extra toetje. Waar eerst er een streep werd gezet, zal nu het verhaal worden afgerond. Er komt een afsluitende film genaamd: Seven Kings Must Die. De opnames zijn hiervoor begin 2022 gestart in het Hongaarse Boedapest. Producent Nigel Marchant: “Na vijf seizoenen is de serie afgerond. Toch was nog altijd één verhaal dat we wilden vertellen. Met de support van Netflix en de grote schare aan fans krijgen we die kans. We kunnen het simpelweg niet laten om een laatste reis te gaan maken met Uhtred.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?