Laatste nieuws over Netflix

Is The Last Kingdom stiekem al verlengd voor vijfde seizoen?

Het heeft er alle schijn van dat er achter de schermen al gewerkt wordt aan het vijfde seizoen van The Last Kingdom. De vierde campagne is gelanceerd, al moeten we er in Nederland op Netflix nog even op wachten, waarop het stil bleef vanuit Netflix. Showrunner Stephen Butchard heeft nu wel wat verklapt.

Herhaling van zetten?

Na twee seizoenen kwam er bij The Last Kingdom een switch. De serie begon bij de BBC, waarop Netflix de rechten overnam. Zo was het vanaf de release in mei 2017 tot de zomer van 2018 doodstil rondom de serie, tot plotsklaps werd aangekondigd dat drie maanden later het derde seizoen zou verschijnen. Het lijkt erop dat nu hetzelfde aan de hand is. Na de release van het vierde seizoen werd er niets gecommuniceerd, maar er is wel al gewerkt aan een vijfde seizoen.

Productie weer opgestart

Dit heeft showrunner Butchard verklapt aan Winter is Coming. In een interview liet hij optekenen dat de productie van The Last Kingdom na de corona perikelen nu weer langzaam wordt opgestart. Dat geeft dus aan dat er gewerkt wordt aan het vervolg. Een officiële melding van Netflix is er nog niet, maar dit lijkt nu slechts een kwestie van tijd.

Rechten seizoen 4

Het vierde seizoen van The Last Kingdom werd afgelopen april gelanceerd. Doordat de serie oorspronkelijk van de BBC was, heeft de Britse omroep nog wel diverse rechten in handen. Zo wordt de serie in Groot-Brittannië als eerste op de BBC uitgezonden en ook in de Benelux op BBC First. Hierdoor moeten we op Netflix nog wachten tot het vierde seizoen verschijnt. Het heeft er nu dus wel alle schijn van dat er daarna nog een seizoen komt waar we naar uit kunnen kijken.

Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht als The Last Kingdom seizoen 4 op Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?