Laatste nieuws over Netflix

The Lincoln Lawyer krijgt een tweede seizoen over het vierde boek

Het eerste seizoen van The Lincoln Lawyer staat al een tijdje op Netflix en nu is het hoge woord eruit: de advocatenserie gebaseerd op de boeken van Michael Connelly krijgt ook een seizoen 2. Dat kondigt onze favoriete streamingdienst officieel aan!

Mickey Haller

Voordat er een serie was, was er natuurlijk al een The Lincoln Lawyer-film, met Matthew McConaughey in de hoofdrol. In de serie wordt het personage van advocaat Mickey Haller vertolkt door Manuel Garcia-Rulfo (bekend van onder meer 6 Underground en The Magnificent Seven). Haller runt zijn advocatenpraktijk vanuit de achterkant van zijn Lincoln Town Car en wordt in de Netflix-serie wederom verzwolgen door de wet, maar daarnaast moet hij een mysterie oplossen. Mickey heeft al twee (ex-)vrouwen versleten, Lorna (Becki Newton), van wie hij onlangs gescheiden is, en Maggie (Neve Campbell), met wie hij een dochter heeft genaamd Hayley (Krista Warner).

Vierde boek

Waar de film gebaseerd is op het eerste boek van Conelly, genaamd… The Lincoln Lawyer, gaat de Netflix-serie over de tweede roman: The Brass Verdict. De show gaat nu een tijdsprongetje maken, want seizoen 2 is gebaseerd op het vierde boek uit de reeks, The Fifth Witness, zo weten we al.

Daarnaast kunnen we melden dat Dailyn Rodriguez (Queen of the South) zich aan het project verbonden heeft. Hij wordt co-showrunner, aan de zijde van David E. Kelley. Garcia-Rulfo keert natuurlijk ‘gewoon’ terug als Mickey Haller en ook Campbell, Newton, Jazz Raycole en Angus Sampson maken onderdeel uit van seizoen 2.

The Lincoln Lawyer seizoen 2 op Netflix

Dat we een tweede seizoen krijgen van The Lincoln Lawyer is geen verrassing, want de serie is al 260,53 miljoen uur gestreamd op Netflix! Overigens hebben we nog geen releasedatum voor het vervolg, maar naar alle waarschijnlijkheid zal seizoen 2 over een jaartje, in 2023 dus, in première gaan. De tweede reeks bestaat (wederom) uit tien afleveringen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?