Laatste nieuws over Netflix

The Magic Order wordt Netflix’ eerste Millarworld comic-book

De overname vond in augustus al plaats door Netflix, maar nu is er meer bekend over het eerste comic-book van Millarworld sinds die overname. De titel van het comic-book is The Magic Order en is geschreven door Mark Millar en Olivier Coipel.

Millarworld

Millarworld werd in 2013 opgericht door Mark en Lucy Millar. Zij publiceerden onder andere de bekende boeken Kick-Ass, The Unfunnies, Wanted en War Heroes. Verschillende boeken werden ook verfilmd, waarvan Kick-Ass het meest bekende voorbeeld is.

Het is de bedoeling dat ook Netflix films en series gebaseerd op verhalen van Millarworld zal produceren. Wat dat betreft kan Millarworld vergeleken worden met Marvel, dat ook de stap van print naar het scherm succesvol maakte. Er werken dan ook heel wat mensen bij Millarworld met een geschiedenis bij Marvel. Zo schreef Millar zelf diverse verhalen voor Marvel, zoals X-Men, Wolverine en Fantastic Four. Ook Coipel, één van de schrijvers van The Magic Order, heeft zijn sporen ruimschoots verdiend bij Marvel, door mee te schrijven aan The Avengers, Thor en bijvoorbeeld Hulk.

The Magic Order van Netflix

Of The Magic Order voor Netflix ook verfilmd zal worden is niet bekend. Vooralsnog maakt de streamingdienst enkel bekend dat The Magic Order het eerste comic-book van Millarworld wordt sinds de overname in augustus. The Magic Order zal vanaf het voorjaar 2018 te koop zijn in verschillende comic-winkels, maar ook online verkrijgbaar. The Magic Order zal bestaan uit zes verhalen, die verspreid uitgebracht zullen worden.

Het verhaal

Het verhaal van The Magic Order gaat over vijf families die magische gaven hebben. Daarmee proberen zij de wereld te beschermen, zodat iedereen veilig kan slapen. Als ze met een vijand te maken krijgen, die de strijd met ze één voor één aangaat, moeten ze er alles aan doen om de wereld veilig te houden. Millar is enthousiast over het eerste verhaal voor Netflix. “Ik ben dol op donkere fantasieverhalen en er ligt een enorme kans in de markt voor een verhaal als deze. Dat Netflix Olivier betrokken heeft bij dit project maakt mij de gelukkigste man op aarde.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?