Laatste nieuws over Netflix

The Mole: Alle theorieën na 5 afleveringen; Wie is de Mol?

The Mole – oftewel Wie is De Mol? – is vijf afleveringen onderweg. Netflix heeft direct vijf episodes gedropt, aankomende vrijdag volgen er drie en volgende week vrijdag nog eens twee. Dan weten we wie de mol onder het twaalfkoppige gezelschap. Er zijn al volop theorieën en verdenkingen. Acht deelnemers zijn nog over en we nemen ze door! Van minst tot meest verdacht. Lees ook: Alles over de 12 deelnemers van The Mole.

Let op: Dit artikel bevat spoilers van The Mole aflevering 1 tot en met 5

8. Will

Vanaf de allereerste opdracht gaat Will er vol voor, vol om geld binnen te halen. Hij weet direct de prijzenpot te verdubbelen, staat overal vooraan en laat niets liggen. Continu brengt hij geld in de pot. Dat zou nog gezien kunnen worden als het proberen jezelf niet verdacht te maken, omdat je weet dat er toch geld uit de pot gehaald kan worden. Inmiddels gaat hij echter toch fluitend door met goed handelen. Kortom Will aka Thor is niet de mol!

7. Pranav

Pranav slaagde er in om de code te ontcijferen waarmee hij met zijn team immuniteit bemachtigde. En daarmee geld uit de pot hield. Het is eigenlijk het enige moment dat hij voor zichzelf koos en niet voor de groep. Pranav zag de hulpmiddelen vanuit het vliegtuig en vond een pakketje. Het enige waar hij niet in slaagde was het exact juiste geldbedrag te verzamelen met al het internationale geld. Maar was die opdracht wel haalbaar? Pranav is niet de mol!

6. Jacob

Is er ook maar iets op Jacob aan te merken? Alleen als jet het aan Avori vraagt. Zij beweert dat Jacob doelbewust verkeerd aan het tellen was bij de geldopdracht tijdens de bankoverval. Het is flinterdun bewijs op een verder onbezoedeld blazoen. Jacob wist als eerste uit de gevangenis te ontsnappen, keek niet in de dossiers en werkte hard in de andere opdrachten. Jacob is niet de mol!

5. Casey

Casey is een lastig te peilen speler. Ze haalt geld binnen, maar geeft het ook uit. Ze kocht aanwijzingen tijdens de gevangenisopdracht en zorgde ervoor dat beide groepen gingen zoeken naar immuniteit. Daar staat echter tegenover dat ze een moeilijke opdracht deed slagen. Ze haalde een kist boven water, wat als mol absoluut onnodig was. Casey is dan ook niet de mol, al is ze wel de eerste kandidaat die onder de radar kan vliegen. Ze doet kleine dingen fout of juist kleine dingen goed om net niet op te vallen?

4. Greg

Eén ding is zeker, mocht Greg de mol niet zijn dan is hij onwijs irritant. Hij speelt volledig zijn eigen spel en is vaker hinderlijk dan dat hij wat weet bij te dragen. Dat de gehele groep hem verdacht om te hebben gekeken naar de extra informatie was veelzeggend. En als er een hint gekocht kan worden, dan wil hij die gelijk inzetten. Toch is Greg niet de mol. Direct bij de eerste opdracht weet hij de kist te spotten. Greg wilde Dom terug in het spel brengen en daarmee geld verdienen. Al is een grotere groep natuurlijk wel in het voordeel van een mol. Tenslotte wist hij fluitend twee postzakken te pakken, goed voor vierduizend euro. Greg brengt graag drama en daar is hij goed in. Maar de mol, dat is Greg niet.

3. Kesi

Veel kleine fouten maken, daar is Kesi erg bedreven in. L. Dorado herkende ze niet als een naam die in verband stond met goud. Vanuit de trein klungelde ze met de stok om een postzak te pakken. Iets waar de toch vrij lui aangelegde Greg geen enkele moeite mee bleek te hebben. Ze spelde een simpel woord fout waardoor een wachtwoord verkeerd bleek en in de eetopdracht zat ze op een bom – at dus geen pittig eten – maar werd wel weggestemd. Met opzet? Met name aan het begin van de reeks bracht ze veel geld in de pot en was ook bij de gevangenis zeer actief. Dat was echter wel allemaal vóór er kneiterveel geld uit de pot werd gehaald. Kesi krijgt het voordeel van de twijfel dat haar ‘fouten’ puur ongelukkig waren, maar ze staat nadrukkelijk op de lijst.

2. Avori

Is Avori de mol of speelt ze de mol. Er zijn erg veel momenten die grote vraagtekens oproepen. Dat begon al bij de eerste opdracht dat ze hangend in de lucht erg lang nodig heeft om de kist te bevrijden. Ze zoekt direct naar immuniteit, laat een zuurstoftank vallen, bij de loopopdracht is ze na binnen twee kilometer misseleijk en maakt anderen continu verdacht. Om de aandacht van zichzelf af te halen? Want ze gaat wel heel extreem los tegenover Joi wanneer die voor zichzelf had gekozen. Avori is een gamer en lijkt in The Mole ook een spel te spelen. Een verwarrend spel voor de kijker, want telkens zet ze mensen op het verkeerde been. Telde Jacob echt verkeerd, of heeft ze de stapeltjes juist verkeerd aangepast? Avori kan de mol zijn, al is er op dit moment gewoon een andere hoofdverdachte.

1. Joi

Het is een beginnersfout die kijkers van Wie is de Mol? weten dat je niet moet maken. Wie na een aantal afleveringen torenhoog bovenaan het verdachtenlijstje staat is niet de mol… Toch kunnen we er niet omheen dat Joi de absolute hoofdverdachte is. Er is gewoon geen enkele opdracht waar ze geen negatieve rol had. Als piloot navigeerde ze bij het openingsspel haar team al de verkeerde kant uit. Later werd Jacob in de auto in dezelfde val geduwd. Uiteraard wist ze liefst 25.000 dollar uit de pot te halen om een vrijstelling te verdienen en gezien het finaleshot van aflevering vijf gaat ze daar nog eens 10.000 dollar bij noteren. Joi is de mol… behalve dat het zo vreselijk opzichtig is dat Joi de mol is. Ze zou nu al 35.000 dollar uit de pot spelen, naast alle kleine missers door het spel heen. Het ligt er te dik bovenop, dus de komende weken zal moeten blijken of er toch niet een andere kandidaat stiekem de verrader is.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?