Laatste nieuws over Netflix

The Night Agent: 10 punten waarop de serie afwijkt van het boek

De razend populaire Netflix-serie The Night Agent is gebaseerd op een boek, maar wijkt op verschillende punten af van het verhaal van die thrillerroman. In het werk van schrijver Matthew Quirk, overigens met dezelfde titel, steekt het verhaal van Peter Sutherland nét wat anders in elkaar.

10. Metroaanslag

De gebeurtenissen in The Night Agent worden in gang gezet door een metroaanslag, maar in het boek kent deze bomaanslag liefst 21 dodelijke slachtoffers. In de Netflix-serie laat maar één persoon het leven. Bovendien wordt de aanslag in het boek gepleegd door ‘de Russen’, in samenwerking met Diane Farr. In de show zit vicepresident Redfield achter de aanval, samen met zakenman (en ex-Navy SEAL) Gordon Wick.

9. Doelwit van de metroaanslag

In de serie is de vermeende terrorist Omar Zadar het doelwit van de metroaanslag, maar in het boek wordt de aanval gepleegd om politieke redenen. De Russen en Farr willen de opponent van president Travers in de verkiezingen er zwak uit laten zien door een aanslag te plegen, zodat de zittende leider van de Verenigde Staten ook daadwerkelijk mag blijven zitten.

8. Diane Farr en de metroaanslag

Ook de betrokkenheid van Diane Farr is in de The Night Agent-serie anders dan in het boek. In de serie wordt zij er namelijk bij gehaald na de aanslag, om alles onder het tapijt te schuiven. In het boek is zij echter dé spil in de gebeurtenissen, al met betrekking tot de planning van de aanval dus.

7. Huurmoordenaars

In het boek is Dimitri Sokolov de huurmoordenaar die de oom en tante van Rose om het leven brengt. In de serie wordt dit personage opgesplitst in twee karakters: Dale en Allen, die niet alleen partners zijn in het moordenaarswereldje, maar ook daarbuiten.

6. Maddie en Chelsea

De karakters Maddie (de dochter van vicepresident Redfield) en Chelsea (de secret service-agente die de ‘First Daughter’ moet beschermen) komen helemaal niet voor in het boek van Matthew Quirk. Dit subplot is enkel en alleen bedacht voor de serie!

5. Het verhaal van de ‘metro bomber’

Ook het verhaal van ‘metro bomber’ Mattheo en zijn tweelingbroer zit helemaal niet in het boek. Geheel onlogisch is dat niet, omdat de Russen de schuld krijgen in de roman van Quirk. Dit is dus eveneens een subplot dat bedacht is voor de Netflix-show.

4. De geschiedenis van Sutherlands vader

In de serie is Peter Sutherland vooral FBI-agent om achter de ‘geheime’ geschiedenis van zijn vader te komen. Die zou staatsgeheimen gelekt hebben, maar eigenlijk gelooft Peter daar niks van. In het boek krijgen we te maken met eenzelfde soort verhaal, alleen is de vader van Sutherland wat meer een mysterie.

3. Peter Sutherlands peetvader

In het The Night Agent-boek is Peters peetvader Gideon, een Russische dubbelagent die Sutherland senior ertoe beweegt spion te worden voor de Russen. In de serie is dat helemaal niet het geval, want daar krijgen we te maken met Jim Wilson, een journalist.

2. Het einde van The Night Agent

In de laatste scènes van de serie zien we dat Peter een video voorgeschoteld krijgt waarin zijn vader het een en ander uit de doeken doet. Dat is echter vele malen uitgebreider dan in het boek. Nogmaals: in het boek is Sutherland senior wat meer een mysterieus figuur.

1. Op naar seizoen 2

Het boek The Night Agent is een roman die op zichzelf staat, het heeft dus geen vervolg. The Night Agent krijgt een tweede seizoen en de cliffhanger in de serie leidt dus tot een nieuw verhaal, dat van de grond af opgebouwd dient te worden!

Ben jij nu benieuwd geworden naar het tweede seizoen van The Night Agent? In dit artikel kun je er alles over lezen. Seizoen 2 is in ieder geval al aangekondigd voor 2024. Vermoedelijk zal het nieuwe seizoen wederom uit 10 afleveringen bestaan, die hoogstwaarschijnlijk in de eerste helft van het jaar gereleaset zullen worden!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?