Laatste nieuws over Netflix

The OA na twee seizoenen geannuleerd door Netflix

Het is klaar voor The OA. De serie werd eerder dit jaar door Netflix nog voorzien van een tweede seizoen, maar daar blijft het ook bij. Netflix heeft inmiddels bekendgemaakt dat fans geen derde seizoen hoeven te verwachten.

The OA

Het eerste seizoen van The OA verscheen eind 2016 plots op Netflix zonder al te veel aankondiging. Toch groeide de serie al snel uit tot één die veelbesproken werd. In de reeks draait het om de jonge vrouw Prairie Johnson die geadopteerd is. Toen ze vermist raakte, was ze blind en nu ze na zeven jaar weer is opgedoken en terug is gekeerd bij haar adoptie-ouders hebben zij al snel door dat er heel wat veranderd is. Met vijf vreemdelingen wil ze haar verhalen delen en op een geheime missie gaan.

The OA stopt na twee seizoenen

Netflix heeft nu besloten geen derde seizoen te bestellen van The OA. Meer dan vier maanden na de release van seizoen 2 is de knoop wat betreft de toekomst van de dramaserie doorgehakt. Netflix Original-contentdirecteur Cindy Holland vertelt: “We zijn ontzettend trots op de zestien fascinerende afleveringen van The OA. We zijn Brit en Zal (de makers van de serie, red.) dankbaar dat zij hun onbeschaamde visie en ontzettend grote talent met ons hebben gedeeld.”

Brit Marling baalt van de annulering van haar serie. “Zal en ik zijn diep teleurgesteld vanwege het feit dat we het verhaal niet kunnen afronden. De eerste keer toen ik het hoorde, heb ik flink gehuild. Hetzelfde werd gedaan door iemand van Netflix die vanaf het begin bij de serie betrokken was. Het is een intensieve reis geworden voor iedereen die aan de serie heeft meegewerkt en om het verhaal gaf”, reageerde ze op Twitter. Fans van The OA hopen met de hashtag #SaveTheOA nog een ander medium bereid te vinden de reeks op te pakken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?