Laatste nieuws over Netflix

The Passion gaat de wereld over via Netflix

The Passion Netflix

The Passion is een groot succes in Nederland en zal binnenkort over de hele wereld een begrip kunnen worden. In New Orleans wordt komende zondag de eerste versie in de Verenigde Staten uitgezonden. De rest van de wereld zal ook bereikt gaan worden via Netflix, want de streamingdienst heeft een deal gesloten met de Nederlandse bedenker Eye2Eye.

Overdonderd door succes van The Passion

De productie in Amerika wordt begeleid door Jacco Doornbos en David Grifhorst. Onder meer topartiesten als Seal en Trisha Yearwood spelen een grote rol in het eigentijdse Bijbelverhaal. Doornbos laat aan De Volskrant weten totaal overdonderd te zijn door de deal met Netflix.

“Het is haast niet te bevatten. Ik ben enorm blij dat het verhaal van The Passion door zo veel miljoenen mensen bekeken gaat worden. Daar was het ons ooit om begonnen. We schrijven ook nog eens geschiedenis doordat dit het eerste programma is dat binnen 48 uur na de live-uitzending wereldwijd te zien is op Netflix, vertaald en ondertiteld in twintig talen.”

In vijf jaar tijd uitgegroeid tot mega-evenement

Vijf jaar geleden werd in Nederland de eerste editie van The Passion gemaakt. Het open lucht spektakel vertelde het verhaal over de lijdensverhaal van Jezus Christus. Het begon in Gouda en inmiddels strijden steden om het evenement te mogen organiseren. Dit jaar wordt The Passion in Amersfoort gehouden. In december werd er een deal gesloten met FOX om ook een Amerikaanse versie te maken. Deze zal ook live worden uitgezonden in Canada.

In Nederland is deze versie ook te zien via Netflix, maar daar is wel een vertraging op gelegd. Dit zodat er eerst naar de Nederlandse versie in Amersfoort gekeken kan worden. Vanaf volgend weekeinde staat het op Netflix, net zoals het dan wordt uitgezonden op FOX in ons land. Ondertussen onderhandelt Eye2Eye met heel veel landen. Volgens De Volkskrant is het al verkocht aan Noorwegen en Polen. Het is niet duidelijk of Netflix alleen de Amerikaanse versie zal gaan streamen of meerdere.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?