Laatste nieuws over Netflix

The Sandman is nog lang niet uitgedroomd: seizoen 2 in de maak

Seizoen 1 van The Sandman kostte Netflix ontzettend veel geld, maar de show werd een enorm succes en daarom is het ook zo dat er nu een tweede seizoen in de maak is bij de streamingdienst. Dat kondigt men officieel aan!

The Sandman en The Dreaming

Het verhaal van The Sandman gaat over een duistere plaats, The Dreaming genaamd. Op die plek geeft The Sandman, ook wel de Master of Dreams genoemd, vorm aan onze diepste angsten en fantasieën. Maar wanneer Dream (The Sandman) plotseling gevangen wordt genomen en liefst een eeuw van het toneel verdwijnt, gebeuren er dingen die zowel de dromende als de wakkere wereld voor altijd veranderen. Voor Dream zit er maar één ding op: hij moet in verschillende werelden en tijdlijnen duiken om zijn fouten recht te zetten.

De droom gaat verder

En zo geschiedde in seizoen 1 van de serie, die gebaseerd is op een populaire comic-reeks. Op de socialmediakanalen van Netflix kunnen we nu een video zien met daarin het masker van The Sandman én de tekst: ‘De droom gaat verder’… Meer hebben we eigenlijk niet nodig: er komt ook een tweede seizoen!

“Hard aan het werk”

Neil Gaiman, de geestelijk vader van The Sandman (de comic-reeks) én nadrukkelijk bij de serie betrokken, schrijft op Twitter: “Er zijn nog heel wat verbazingwekkende verhalen te vertellen over Morpheus en de rest. Daarom is het nu tijd om weer hard aan het werk te gaan, want er staat ons een hoop te wachten. En Lucifer wacht intussen tot Morpheus terugkeert naar de hel…”

2023 of is dat té ambitieus?

De verwachting is dat de productie van de nieuwe afleveringen van The Sandman binnenkort van start gaat. Dat zegt echter niets over de releasedatum, die nog niet bekend is. We zouden naar 2023 kunnen wijzen als ‘premièrewindow’, máár: het is inmiddels algemeen bekend dat het bijzonder veel pijn en moeite kost om The Sandman te produceren, op het gebied van special effects (CGI, VFX). Het productieproces zal hoogstwaarschijnlijk behoorlijk lang gaan duren.

Nog veel seizoenen

Netflix beschikt overigens over voldoende bronmateriaal om nog heel wat seizoenen van The Sandman te maken. Wat betreft de comics staat de teller immers al op 75 (!) delen, dus het is misschien zelfs een understatement om te stellen dat er nog heel wat leven in het verhaal zit. Of, zoals Gaiman zelf een tijdje geleden vertelde: “We willen het complete verhaal vertellen, van The Sandman tot The Awakening. En daarna willen we The Sandman: Overture vertellen én The Dream Chasers, misschien als een special of zoiets. En waarschijnlijk verweven we daarin weer de verhalen uit Forever Nights.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?