Laatste nieuws over Netflix Trailers

The Siege of Jadotville: De eerste beelden

The Siege of Jadotville Netflix
Met The Siege of Jadotville gaat op 7 oktober een nieuwe Netflix Original Film in première. Het is de verfilming van het waargebeurde verhaal over het Ierse VN-bataljon dat met 150 man in 1961 werd belegerd door 3000 Congolezen. De hoofdrol wordt vervuld door Jamie Dornan. Hij speelt de rol van de Ierse commandant Patrick Quinlan.

Netflix legde de rechten van The Siege of Jadotville in februari 2015 vast. De streamingdienst besloot om de filmrechten aan te kopen nadat zij de film hadden gezien tijdens het filmfestival in Berlijn, Berlinale. De hoofdrol is dus weggelegd voor Dornan, bekend van Fifty Shades of Grey en The Fall. Andere grote rollen zijn er voor Guillaume Canet en Mark Strong. Zij zijn bekend van onder andere The Imitation Game en The Beach. The Siege of Jadotville is geregisseerd door Richie Smyth.

The Siege of Jadotville op Netflix

Het verhaal van The Siege of Jadotville is waargebeurd. In 1961 werd een klein Iers bataljon namens de Verenigde Naties naar Congo gestuurd. Het werd afgedaan als een veilige missie, maar eenmaal aangekomen op locatie bleek dat allerminst zo te zijn. Er moest keihard gevochten worden door de onervaren groep militairen. De 150 man van het Ierse bataljon moesten het opnemen tegen duizenden Congolezen, onder aanvoering van de Franse commandant Rene Falques. De Ieren toonden ongelooflijke moed. De film gaat op 7 oktober in première op Netflix en nu alvast zijn de eerste beelden van The Siege of Jadotville te zien, waaronder de officiële trailer.

The Siege of Jadotville Netflix

The Siege of Jadotville Netflix

The Siege of Jadotville Netflix

The Siege of Jadotville Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?