Laatste nieuws over Netflix

Officieel: Er komt een tweede seizoen van The Sinner!

The Sinner seizoen 2 is besteld door de Amerikaanse zender USA. In Nederland is The Sinner via Netflix te zien en de serie groeide eerst in Amerika uit tot de zomerhit, waarna ook Nederland gegrepen wordt door het verhaal van Cora.

Zomerhit

Tijdens de zomer draaien de Amerikaanse kabelaars een andere programmering, als de grote series stil liggen. The Sinner vulde dat gat in en werd een enorm succes. Een jaar eerder had ABC een vergelijkbaar succes met Designated Survivor.

Lees ook onze FlixTip over The Sinner

Zowel Designated Survivor en The Sinner werden razendsnel door Netflix opgepakt en aangeboden in onder andere Nederland. In tegenstelling tot Designated Survivor lag een nieuw seizoen van The Sinner minder voor de hand. Door de ongekende populariteit van de serie besloten de makers om toch na te denken over een mogelijk tweede seizoen van The Sinner.

The Sinner seizoen 2 op Netflix

The Sinner seizoen 2 is nu officieel besteld, maar of het ook op Netflix te zien zal zijn is nog niet bekend. Voor het eerste seizoen sloot de streamingdienst de exclusieve streamingrechten af. Omdat het niet bekend was dat er een tweede seizoen zou komen, zijn daar vermoedelijk (nog) geen afspraken over gemaakt. Het succes van seizoen één zal er ongetwijfeld wel aan bijdragen dat Netflix de rechten voor The Sinner seizoen 2 graag in handen krijgt in Nederland.

Rechercheur Harry Ambrose

In 2017 liet Derek Simonds, showrunner van de serie, al aan THR weten dat hij best optimistisch is over een tweede seizoen van The Sinner, maar dat het wel een anthology zou worden. The Sinner seizoen 2 zal dus een nieuwe zaak bevatten en dat is ook niet zo vreemd, aangezien het verhaal van Cora na afloop van seizoen één wel voltooid lijkt. Rechercheur Harry Ambrose biedt echter wel voldoende mogelijkheden voor The Sinner seizoen 2. Dat personage zorgde niet alleen voor sympathie bij de kijker, er kan ook nog veel meer verteld worden over Ambrose. Bovendien kan er met hem eenvoudig een nieuwe verhaallijn geopend worden, door hem op een nieuwe gecompliceerde zaak te zetten. Dat zal ook gaan gebeuren in The Sinner seizoen 2.

Ambrose reist naar zijn geboorteplaats, een plaatsje ten noorden van New York. Daar zal hij onderzoek doen naar de moord op twee mensen. De moordenaar is net als in het eerste seizoen al bekend. Dit keer is het de elfjarige zoon van het overleden paar.

Omdat Cora geen rol meer zal spelen in The Sinner seizoen 2 zal Jessica Biel dus ook niet meer acteren in de serie. Ze blijft echter wel betrokken. Net als bij het eerste seizoen zal zij wederom executive producer van de show zijn. Er verandert achter de schermen überhaupt weinig bij The Sinner. Derek Simonds blijft aan als showrunner, terwijl Antonio Campos weer zal opdraven als regisseur en executive producer. Wanneer The Sinner seizoen 2 verschijnt is nog niet bekend.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?