Laatste nieuws over Netflix

The Society gecanceld nádat de serie eerder verlengd was

Een flinke dreun voor fans van The Society. De goed ontvangen serie werd vrij snel na het eerste seizoen verlengd. Op dat besluit is Netflix nu teruggekomen. Dit is de eerste serie waarvan de gevolgen van het coronavirus echt zichtbaar worden.

Budget fors overschreden

De opnames voor The Society seizoen 2 zouden al dit voorjaar beginnen, want eind 2020 moest de reeks verschijnen. Dit werd doordat de opnames stil kwamen te liggen al verschoven, want de productie zou nu in september van start gaan. Dat is nu afgeblazen, zo laat Netflix in een statement weten aan Deadline. “We hebben de zeer moeilijke beslissing moeten maken om niet verder te gaan met het tweede seizoen van The Society.” De opnames waren onzeker en het budget zou door alle perikelen fors worden overschreden.

Twijfelgevallen gaan er ‘eraan’

De afgelopen weken waren de eerste voorzichtige gevolgen ook al zichtbaar. Het lijkt erop dat series die onder de noemer ’twijfelgevallen’ voor verlenging vielen, het loodje leggen. Zo is White Lines gemengd ontvangen en nu gecanceld. Series die wel verlengd zijn laten lang op zich wachten. Zo beginnen de opnames van After Life seizoen 3 pas in het voorjaar van 2021.

Schaduwversie getransporteerd

The Society volgt een groep tieners die op mysterieuze wijze naar een schaduwversie van hun rijke stad worden getransporteerd. En daar is geen spoor meer te vinden van hun ouders. Hun vrijheid is in eerste instantie erg leuk, maar al snel komen de gevaren om de hoek kijken. Terwijl ze worstelen om erachter te komen wat er met hen is gebeurd en hoe ze thuis kunnen komen, moeten ze orde scheppen en allianties aangaan als ze willen overleven.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?