Laatste nieuws over Netflix

The Umbrella Man uit The Umbrella Academy 2 bestaat echt!

The Umbrella Academy seizoen 2 draait rondom de moordaanslag op J.F. Kennedy. Dit wordt voor een groot deel in gang gezet doordat Number Five filmmateriaal krijgt, waarop – zo denken ze – Sir Reginald Hargreeves – te zien is. Wist je dat de zogenaamde Umbrella Man echt bestaan heeft?

Let op: dit artikel bevat spoilers

Reginald Hargreeves op de heuvel bij J.F. Kennedy

De groep is terug in de tijd gereisd naar de jaren’60 en moet het einde van de wereld zien te voorkomen. Alles lijkt verband te houden met de moord op J.F. Kennedy. Number Five krijgt aan het begin van het tweede seizoen een filmrolletje van Hazel, waarop te zien is dat er een man – die sprekend op Sir Reginald Hargreeves lijkt – op de heuvel staat waar Kennedy wordt neergeschoten. En opvallend: hij heeft zijn paraplu open op een klaarlichte en zonnige dag.

The Umbrella Man

Het lijkt een prachtig bedachte scene, waarbij the umbrella het laatste zetje geeft. Maar wat blijkt… Dit alles is daadwerkelijk gebeurd! Foto’s van de moordaanslag in Dallas lieten een mysterieuze man zien, die zonder enige reden zijn paraplu open deed. Complotdenkers suggereerden dat het openen van de paraplu het signaal was om het vuur te openen. Pas in 1978 kwam een man naar voren dat hij The Umbrella Man was.

Louie Steven Witt

Het ging om Louie Steven Witt. Zijn uitleg was dat het een politiek protest was, geïnspireerd door de historische assiciatie van de Kennedy-familie met de Britse premier Neville Chamberlain. “Als het Guiness Book of World Records een categorie had voor mensen die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren, dan zou ik op één staan. Zonder ook maar een achtervolger in de buurt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?