Laatste nieuws over Netflix

The Witcher seizoen 3: Alles wat we al weten

The Witcher seizoen 2 staat inmiddels op Netflix en de échte fan heeft alle afleveringen er natuurlijk al doorheen gejaagd. Het grote toeleven naar seizoen 3 kan beginnen, maar wat kunnen we daar nú al over vertellen? The Witcher seizoen 3: Dit weten we al!

Plot The Witcher seizoen 3

De Netflix-serie The Witcher telt drie hoofdpersonages: Geralt of Rivia, Witcher ‘van beroep’ en hét gezicht van de show, zijn protegé prinses Cirilla van Cintra (Ciri voor intimi) en tovenares Yennefer of Vengerberg. Geralt wás een eenling die op monsters joeg maar zijn leven ziet er helemaal anders uit nu zijn lot verstrengeld is geraakt met dat van Ciri en, in mindere mate, Yennefer. Het verhaal van The Witcher is gebaseerd op de gelijknamige boeken van auteur Andrzej Sapkowski, waarbij seizoen 1 zich richtte op De laatste wens en Het zwaard der voorzienigheid (twee korte verhalen) en seizoen 2 op Het bloed van elfen.

Geralt, Citi en Yennefer

Seizoen 3 volgt De jaren van verachting, het tweede deel van de hoofdsaga van de The Witcher-boekenreeks. In dat boek probeert Geralt samen met een advocaat genaamd Codhringer achter de identiteit van een mysterieuze tovenaar te komen. Deze magiër probeert Ciri in handen te krijgen. Yennefer heeft een eigen plannetje: zij wil Ciri een toelatingstest laten doen bij de Aretuza School of Magic! Op een gegeven moment loopt Geralt tovenaar Vilgefortz tegen het lijf en vanaf dat moment gaat het verhaal écht los! Er volgt een coup en verschillende magiërs worden er ingeluisd: voor Geralt is er echter maar één ding belangrijk, de veiligheid van ‘zijn’ Ciri…

Dat De jaren van verachting de rode draad vormt van het derde seizoen van The Witcher staat al vast. Showrunner Lauren S. Hissrich liet in december 2021 namelijk aan de website Techradar weten: “Dit (begin december) is onze laatste week in de schrijfkamer. Ik ben razend enthousiast om te zien hoe het seizoen zijn vorm krijgt, want het volgt mijn favoriete boek, namelijk The Time of Contempt (Engelse titel van De jaren van verachting)!”

Cast van The Witcher seizoen 3

Er worden in seizoen 3 van The Witcher nieuwe personages geïntroduceerd (zoals Codhringer), maar veel blijft bij het oude. Hoewel dit nog niet officieel aangekondigd is, kunnen we er vergif op innemen dat Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra en Joey Batey terugkeren als Geralt, Ciri, Yennefer en Jaskier. Ook Dijkstra, Triss en Vilgefortz spelen een belangrijke rol in De jaren van verachting, maar we moeten op een castlijst wachten voordat we hier definitief uitspraken over kunnen doen.

Aantal afleveringen en releasedatum

Omdat seizoen 1 én 2 van The Witcher uit acht afleveringen bestaan, durven wij de gok wel aan: dat geldt óók voor het derde seizoen. Nogmaals: er is geen officiële aankondiging geweest, dus dit is een educated guess. The Witcher seizoen 1 ging op 20 december 2019 in première op Netflix en het tweede seizoen werd in december 2021 gereleaset, twee jaar later dus. Is er een kans dat we níét twee jaar moeten wachten op seizoen 3? Misschien een hele kleine, omdat het script al geschreven is. Er dient echter nog gefilmd te worden, dus 2023 zou logischer zijn.

Is seizoen 3 het laatste seizoen van The Witcher?

Hoeveel seizoenen krijgt The Witcher in totaal? Meer dan drie, zo lijkt het. De bovengenoemde Hissrich (showrunner) onthulde een tijdje geleden al een zogenaamd zevenjarenplan opgezet te hebben met betrekking tot de populaire fantasyserie. Hoofdrolspeler Cavill reageerde daar positief op, al plaatste hij wel een kanttekening: “We moeten natuurlijk wel mooie verhalen blijven vertellen die schrijver Andrzej Sapkowski eren!” Daar zijn er nog genoeg van beschikbaar: de hoofdsaga van de The Witcher-boekenserie telt in totaal vijf delen.

The Witcher-spin-offs

Daar komt nog eens bij dat Netflix hard bezig is om een heel The Witcher-universum te scheppen. In 2022 gaat The Witcher: Blood Origin in première. Dat is een prequel en de streamingdienst heeft al een teaser gedeeld! Daarin zien we drie elfen (gespeeld door Michelle Yeoh, Laurence O’Fuarain en Sophia Brown) die een bos in reizen en het gevecht aangaan met soldaten. Yeoh speelt Scian, het laatste lid van een stam van zwaardelfen. O’Fuarain speelt Fjall, een man geboren in een groep krijgers die gezworen hebben een koning te beschermen. Brown speelt als laatste Eile, een zangeres die met een mes op zoek gaat naar wraak én vergiffenis!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?