Laatste nieuws over Netflix

The Witcher seizoen 4: Alles wat we al weten

The Witcher heeft Henry Cavill uitgezwaaid als Geralt of Rivia en de voorbereidingen op seizoen 4 zijn al lang en breed begonnen. Maar wat kunnen we je nu al vertellen over de aankomende afleveringen van The Witcher? Je leest het in dit artikel!

The Witcher seizoen 4

The Witcher seizoen 4 werd een tijdje geleden al aangekondigd, in augustus 2022 om precies te zijn. Op dat moment werd er al gefluisterd dat hoofdrolspeler Henry Cavill zou vertrekken, dus er was flink wat onduidelijkheid over de toekomst van de serie. Op Instagram maakte Netflix echter bekend dat er ‘gewoon’ een vierde seizoen zou komen!

Verhaal

Omdat The Witcher gebaseerd is op de boeken van Andrzej Sapkowski, kunnen we al het een en ander vertellen over het plot van seizoen 4. Dit brengt echter moeilijkheden met zich mee omdat de scriptschrijvers van de Netflix-serie het originele verhaal voor een gedeelte hebben losgelaten. Eén ding is echter zeker: Ciri is net in aanraking gekomen met ‘The Rats’, een bende criminelen. En in de boeken voegt ze zich een tijdlang bij deze ‘outlaws‘. Vermoedelijk zal dit echter niet zo lang duren, want op een gegeven moment zal er een hereniging plaatsvinden tussen de prinses van Cintra en Geralt of Rivia en Yennefer of Vengerberg.

Vaarwel Henry, hallo Liam

Dan is het natuurlijk de vraag hoe The Witcher seizoen 4 om zal springen met de overgang van Henry Cavill naar Liam Hemsworth als Geralt. Om dat zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen wordt er iets gedaan met perspectieven, aldus uitvoerend producent Tomek Baginski: “Elk verhaal kan vanuit veel points of view verteld worden en soms zijn die pov’s en die versies van verhalen heel anders dan wat we dachten dat de waarheid was. Meer wil ik niet vertellen, maar ik denk dat we een heel slim idee hebben gevonden om Liam in deze rol op te nemen en ik denk dat hij een fantastische Geralt wordt.”

Daar voegt hij aan toe: “Mensen die de boeken goed kennen, weten dat dit geen typisch fantasieboek is. Het speelt zich niet in slechts één wereld af. Het is niet slechts een verhaal dat gebeurt in die boeken, in die verhalen. Het is een enorme, enorme wereld die heel, heel complex is…” We mogen dus ook verschillende werelden verwachten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Henry Cavill (@henrycavill)

Cast

Wat de cast van The Witcher seizoen 4 betreft werd het nieuws natuurlijk gedomineerd door het vertrek van Henry Cavill. Liam Hemsworth neemt het stokje over van ‘Superman’, maar verder verwachten we geen grote veranderingen. Anya Chalotra (Yennefer) en Freya Allan (Ciri) keren natuurlijk ‘gewoon’ terug, net als Joey Batey (Jaskier). Verder ligt het er gewoonweg aan welke richting de scriptschrijvers op gaan. Ook Eamon Farren (Cahir), Anna Shaffer (Triss), Mimi Ndiweni (Fringilla) en vele anderen zullen hun opwachting hoogstwaarschijnlijk wel weer maken, maar stuur ons geen boze e-mail als dat niet het geval is!

Komt er ook een The Witcher seizoen 5?

Het lijkt erop dat er ook al plannen liggen om een vijfde seizoen te maken van The Witcher. Sophie Holland, die de casting van de Netflix-show verzorgt, liet namelijk eerder weten: “De opnames van seizoen 4 staan voor de deur, met Liam Hemsworth, en daarna lassen we een korte pauze in. Écht een korte pauze, want vervolgens duiken we metéén in het vijfde seizoen!” Het is echter niet geheel uitgesloten dat die plannen alsnog in de prullenmand gedeponeerd worden. De verandering van Cavill naar Hemsworth is namelijk een behoorlijk gevaarlijke, omdat de populariteit van The Witcher mede toegeschreven kan worden aan de eerstgenoemde acteur!

The Witcher seizoen 4 op Netflix

Het is tevens de vraag wanneer The Witcher seizoen 4 precies uitkomt op Netflix. Dat zou aan het einde van 2024 kunnen zijn. Maar het is allerminst een zekerheid, ook door de stakingen in Hollywood. Daarom is het veiliger om naar 2025 te wijzen. En de kans is dus groot dat je twee (of dan in ieder geval anderhalf) jaar geduld zult moeten hebben!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?