Laatste nieuws over Netflix

The Witcher seizoen 4 krijgt mogelijk nieuw hoofdpersonage

Krijgt The Witcher seizoen 4 een nieuw hoofdpersonage? Het zou zomaar eens kunnen. Er wordt namelijk gefluisterd dat de focus gelegd zal worden op Ciri, prinses Cirilla of Cintra dus, mede wegens het vertrek van Henry Cavill als Geralt of Rivia.

The Witcher seizoen 4

De afgelopen drie seizoenen speelde Cavill, bekend als onder meer Superman (Clark Kent), de rol van Geralt, maar inmiddels heeft hij zijn zwaar definitief neergelegd. Hij wordt vervangen door Liam Hemsworth, maar dat is natuurlijk wel een beetje gek, opeens een nieuw gezicht als de belangrijkste witcher van The Continent. Om dat allemaal wat minder… schokkend te maken, zouden de makers ervoor kunnen kiezen om de andere ‘hoofdkarakters’ (Ciri en Yennefer of Vengerberg) meer screen time te geven. En het eerste personage dan vooral, omdat ‘Yen’ natuurlijk onlosmakelijk verbonden is met Geralt.

Ander perspectief

Uitvoerend producent Tomek Baginski van The Witcher liet eerder al optekenen in een interview over de switch van Cavill naar Hemsworth: “Elk verhaal kan vanuit veel points of view verteld worden en soms zijn die pov’s en die versies van verhalen heel anders dan wat we dachten dat de waarheid was. Meer wil ik niet vertellen, maar ik denk dat we een heel slim idee hebben gevonden om Liam in deze rol op te nemen en ik denk dat hij een fantastische Geralt wordt.”

Ciri hoofdpersonage

Hij heeft het over ‘points of view’, perspectieven dus. En het medium Screen Rant denkt dat hij daarmee bedoelt dat seizoen 4 vanuit het perspectief van Ciri zal worden verteld. Dat zou ook helemaal niet zo heel onlogisch zijn, omdat de één-na-laatste aflevering van seizoen 3 alleen maar over haar ging. We zagen hoe ze gevangen werd genomen door premiejager, maar ze werd uit de brand geholpen door de zogenaamde ‘Rats’ (ratten, rebellen, criminelen).

The Witcher seizoen 4 op Netflix

We kennen het plot van seizoen 4 natuurlijk nog niet, maar in de boeken sluit Ciri zich voor enige tijd aan bij die ‘Rats’, bij wie ze zich ‘Falka’ noemt (waarom eigenlijk? Nou, dat lees je in dit artikel). Vermoedelijk wordt dat vertaald naar de Netflix-serie, al weten we het niet zeker. Wil je zekerheid, dan zul je moeten wachten tot de release van het vierde seizoen van The Witcher. Maar pas op: dat duurt nog wel eventjes, want het is de vraag of men 2024 kán halen. Hoogstwaarschijnlijk wordt het 2025!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?