Laatste nieuws over Netflix

Thekla Reuten heeft rol in Netflix-serie Warrior Nun

Thekla Reuten heeft een nieuwe rol in de wacht gesleept. De actrice had in de laatste jaren al rollen in The American, Red Sparrow en Marionette en mag zich nu opmaken voor een rol in een nieuwe Netflix-serie. In Warrior Nun speelt Reuten Jillian Salvius, een CEO van een tech startup die het Vaticaan heeft uitgedaagd door een ontdekking te doen die religie overbodig zou kunnen maken. Het is nog onduidelijk wanneer Warrior Nun wordt toegevoegd aan het aanbod van Netflix.

Warrior Nun

In Warrior Nun draait het om Ava (Alba Baptista), een negentienjarige vrouw die wakker wordt in een mortuarium met speciale krachten. Met haar nieuwe leven heeft ze de taak gekregen om het op aarde op te nemen tegen demonen. Ondertussen wordt er op haar gejaagd door krachtige partijen die zowel de hemel als hel vertegenwoordigen in de hoop Ava te kunnen beheersen. Ze komt dan ook in een ware strijd terecht tussen goed en kwaad.

Het verhaal voor de serie is losjes gebaseerd op het verhaal van de manga Warrior Nun Arela. Het script voor de serie is geschreven door Simon Barry die eerder al verantwoordelijk was voor onder meer Continuum. Thekla Reuten kruipt voor de serie in de huid van Jillian Salvius en vormt een grote bedreiging voor het Vaticaan. Andere castleden uit de serie zijn Toya Turner (The Incredibles 2), Tristan Ulloa (Snatch), Kristina Tonteri-Young (The Crocodile’s Gift), Lorena Andrea (Jesters) en Emilio Sakraya (Cold Feet).

Thekla Reuten

Haar rol in Warrior Nun is voor Thekla Reuten niet haar eerste rol in een buitenlandse productie. De Nederlandse actrice spreekt Nederlands, Engels, Italiaanse, Duits en Frans en dat heeft haar al meerdere keren geholpen bij het scoren van een nieuwe rol. Zo was ze al te zien in het Duitse Beat als Luna Schouten, speelde ze Marta in het Amerikaanse Red Sparrow en zien we haar binnenkort als Marianne Winter in Marionette. In Nederland had ze onder meer een rol in De Tweeling en Overspel.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?