Laatste nieuws over Netflix

Theorieën over grote cliffhanger rondom Jughead in Riverdale

Het vierde seizoen van Riverdale is inmiddels in volle gang. Een nieuw mysterie dat ons bezighoudt, is de situatie van Jughead. Jughead is in het vierde seizoen van school gewisseld en we hebben gezien dat dat niet altijd vlekkeloos verliep. Inmiddels zijn de zorgen om Jughead groot, maar wat is er precies met hem gebeurd?

Flash forwards

In de afgelopen afleveringen van Riverdale werd steeds meer duidelijk dat er iets met Jughead aan de hand is. Eigenlijk begon dat al aan het einde van seizoen 3 toen we zagen dat Archie, Veronica en Betty met de muts van Jughead in hun handen om een kampvuur stonden. Ze spraken uit dat niemand ooit erachter mag komen wat er gebeurd is.

Aan het begin van het vierde seizoen dook Jughead echter gewoon weer op, maar de flash fowards van dit seizoen beloven weinig goeds. We zagen tenslotte in één van de recente afleveringen dat Jughead in het mortuarium lag en in een andere aflevering dat Archie, Veronica en Betty door FP Jones werden opgepakt vanwege de moord op hun zoon. Inmiddels doen heel wat theorieën de ronde wat betreft Jughead.

1. The Perfect Murder

Een van de theorieën waar een groot aantal fans inmiddels flink in gelooft, is een theorie waaruit blijkt dat Jughead zijn eigen dood in scene heeft gezet. Hij zit nu tenslotte op een school waar hij beoordeeld wordt op zijn schrijverskwaliteiten. Niet voor niets kregen de leerlingen tenslotte de opdracht van Francis J. Dupont om een nieuw verhaal te schrijven.

Het is aan Jughead en de andere leerlingen om de eerste drie hoofdstukken te schrijven voor het nieuwe Baxter Brothers boek en een schets voor de rest van het verhaal met als thema ‘The Perfect Murder’. Theorieën doen inmiddels de ronde dat hij zijn eigen moord in scene heeft gezet voor de contest.

2. Jughead neemt wraak voor zijn opa

Een andere theorie die rondgaat, is dat Jughead zijn eigen dood in scene heeft gezet om zichzelf uit de competitie te halen. Hij weet tenslotte dat het werk van zijn opa ooit gestolen is. Iets wat hij zelf uiteraard absoluut niet zou willen.

3. Francis DuPont heeft Jughead vermoord

Jughead ontdekte al snel dat Francis DuPont niet echt de eerste schrijver van Baxter Brothers was. Het idee was tenslotte gestolen van de opa van Jughead. Nadat Jughead daarachter kwam, leverde dat al één slachtoffer op. Mogelijk heeft DuPont hem nu vermoord in een poging zijn geheim te bewaren.

4. Bret Weston Wallis vermoordde Jughead

Een andere theorie is dat Jughead vermoord is door één van zijn klasgenoten. Als iemand een hekel heeft aan Jughead, dan is het wel Bret. Het zou maar zo kunnen dat hij de moord heeft gepleegd en hem nu probeert af te schuiven op Archie, Betty en Veronica.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?