Laatste nieuws over Netflix

Thomas Shelby-explosie in Peaky Blinders seizoen 6

Thomas Shelby’s leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Althans, dat is de verwachting van Peaky Blinders seizoen 6. Seriemaker Steven Knight voorspelt vandaag een explosie in het nieuwe seizoen, op het gebied van de gemoedstoestand van de hoofdrolspeler.

Verdwaalde kogel

Het personage van steracteur Cillian Murphy heeft nogal wat voor zijn kiezen gekregen in de eerste vijf seizoenen van Peaky Blinders. Tommy vond de liefde bij Grace en trouwde met haar en de tortelduifjes kregen zelfs een kind, een zoontje genaamd Charlie. Totdat een verdwaalde kogel, ogenschijnlijk bedoeld voor Shelby, een einde aan het leven van zijn vrouw maakte.

Na die liquidatie ging zijn leven een héle andere kant op. Hij had de dood van Grace niet zomaar verwerkt en het rouwproces duurde een tijdje. Bovendien werd het steeds moeilijker voor Tommy om nieuwe relaties aan te gaan, ondanks dat hij later hertrouwde met de voormalige prostituee Lizzie. Met haar kreeg hij een dochtertje, Ruby.

Neerwaartse spiraal

Het verhaal van Thomas Shelby zit er nog niet op, maar wat heeft showrunner Steven Knight nog voor hem in petto? In de laatste aflevering smeedde hij een plannetje om Oswald Mosley om te leggen, maar dat liep helemaal in de soep. Wéér kwam het uithangbord van Peaky Blinders terecht in een neerwaartse spiraal, terwijl hij op zoek ging naar degene die hem verraden had; de persoon die zijn plannetje had gedwarsboomd.

Knight laat op het BFI London Film Festival over Tommy’s geestestoestand weten: “Tommy heeft een hele tijd opgesloten gezeten in zijn eigen binnenste, waarbij hij ijskoud overkwam. Toen ontmoette hij Grace en dat maakte alles anders, zij zorgde ervoor dat hij warmer werd. Haar dood stak daar meteen weer een stokje voor. Maar mijn strategie is altijd: ik bied de personages een pad richting blijdschap, om vervolgens een brug op te blazen waardoor ze hun bestemming niet kúnnen bereiken.” Dat staat de leider van de Peaky Blinders in seizoen 6 dus vermoedelijk wéér te wachten…

Leeft Thomas Shelby nog?

Althans, leeft Thomas Shelby eigenlijk nog wel? Seizoen 5 eindigde immers met een cliffhanger: we zagen hem een pistool op zijn eigen slaap zetten en een oerkreet slaan. Knight reageert ietwat cryptisch: “Het is oké als je zegt: het maakt me niets uit als ik sterf, maar als je kinderen hebt ligt dat toch anders. Opeens gaat het niet meer alleen om jou, maar ook om je kroost…”

Seizoen 6 van Peaky Blinders komt hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar óf de zomer van het aankomende kalenderjaar naar Netflix. Het is het laatste seizoen, maar er is nog wel een film in de maak.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?