Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: Aladdin

Aladdin Netflix

Wie opgroeide in de jaren negentig kan zich één ding heel helder voor de geest halen, de Disney films! De kaskrakers kwamen in een razend tempo op je af. Belle en het Beest, de Kleine Zeemeermin, Jungle Book, de Leeuwenkoning, Pocahontas en de 101 Dalmatiërs. Het ging maar door, met als één van de uitschieters: Aladdin.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel misschien nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Aladdin

De Disney-films van de jaren negentig hadden veel overeenkomsten. Het draaide om bijzondere figuren die hard op zoek waren naar liefde. Met soms zware omwegen kwam de prinses uiteindelijk toch arm in arm met het beest of de arme jongen. Dat alles werd omringd met veel grappige figuren een grote dosis humor en een slechterik die het allemaal in de war probeerde te schoppen. Zo ook in Aladdin.

Hij ontdekt samen met zijn vriendje, het aapje Abu, een magische lamp. Daarin zit een geest waar de sultan op jaagt. Hij stuurt Gazeem dan ook achter Aladdin aan. Ondertussen wordt hij verliefd op prinses Jasmine. Een liefde tussen een prinses en een brood stelende jongen kan natuurlijk geen stand houden, maar dat is het mooie van de Disneyfilms. Het onmogelijke kan opeens wel! De geest uit de fles kan namelijk wensen uit laten komen, Aladdin wordt dan ook Prins Ali. Zijn daarmee de problemen opgelost? Ze beginnen pas!

De Disney-films werden extra mooi door de prachtige liedjes. De hitlijsten stonden vol met nummers uit de films, waarvoor ook een berg aan Oscars en Golden Globes werden binnengesleept. Voor de afwisseling deze week geen trailer, maar één van die zwijmelliedjes waar de Disney-films groot mee werden: A Whole New World. Zweef je mee op het vliegende tapijt?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?