Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: Back to the Future

Back to the Future Netflix

Het jaar 2015 werd ons dertig jaar geleden al voorspeld. Michael J. Fox en Christopher Lloyd voorzagen de toekomst en heel even dachten we dit najaar dat het de waarheid zou worden. Uiteindelijk bleek Back to the Future toch ‘slechts’ een film, maar wel een legendarische trilogie.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel misschien nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Back to the Future

Reizen door de tijd, wie wil dat nou niet. Het is één van die dingen waar ieder jongetje wel eens van droomt. Net zoals de beslissende goal maken in de WK-finale en vliegen als een vogel. In Back to the Future werd het opeens mogelijk. Marty McFly, gespeeld door Michael J. Fox, was een buitenbeentje. Hij ging dan ook om met Emmett Brown (Christopher Lloyd), beter bekend als Doc. De verknipte professor besteed zijn hele leven aan uitvindingen en hij heeft nu beet. Een auto dient als poort naar het verleden en de toekomst. Op het moment dat ze het testen komen er echter een groep Libiërs aan, waarvan Doc het plutonium heeft gestolen. Hij wordt neergeschoten en Marty vlucht in de wagen. Pardoes komt hij terug in 1955, waar Marty zijn ouders tegenkomt. Die zijn alleen nog niet bij elkaar en juist Marty lijkt roet in het eten te gooien. De enige die hem kan helpen is Doc, maar zie hem eerst maar te overtuigen dat jij uit de toekomst komt.

Bijna werd Back to the Future 2 ook de werkelijkheid

Afgelopen najaar was het precies dertig jaar geleden dat het eerste deel van Back to the Future uitkwam. Overal werden er reünies gehouden. Het tweede en derde deel van de film verschenen in 1989 en 1990, maar werden eveneens een succes. Misschien wat ongemerkt in Nederland was met name het tweede deel afgelopen najaar in de Verenigde Staten een hot item. Hierin reizen Doc, Marty en diens vriendin Jennifer naar het jaar 2015. Een belangrijke rol is weggelegd voor een sportalmanak. Met die gegevens kan iemand uit het verleden natuurlijk slapend rijk worden door op de winnende clubs in te zetten. Zo zou de Chicago Cubs de World Series winnen. Na jaren niet eens in de buurt te zijn geweest van de play-offs stonden de honkballers van de Cubs daadwerkelijk in de play-offs. De World Series werden uiteindelijk niet gehaald, waardoor het sprookje van Back to the Future uitbleef. Nu de films op Netflix staan kijken we ze toch erg graag nog eens terug. Tijd om te stappen!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?