Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: Catch Me If You Can

Catch me if you can Netflix

Soms is de werkelijkheid zo bijzonder dat de beste filmmaker het gewoon niet had kunnen verzinnen. Waargebeurde verhalen, met een vleugje extra dramatiek om aan de gewenste filmmaatstaven te voldoen, komen dan ook heel veel voor. Een mooi voorbeeld daarvan is de race tussen Leonardo DiCaprio en Tom Hanks in Catch Me If You Can.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Catch Me If You Can

In de jaren zestig leeft Frank Abagnale jr een rustig leven en is volledig lyrisch over zijn ouders. Zijn vader komt alleen in de financiële problemen en probeert door zich anders voor te doen dan hij daadwerkelijk is de boel te redden. Frank junior volgt hem in zijn kielzog. Hij neemt sommige trucjes over, maar blijkt al snel veel talentvoller dan zijn oude man. Waar senior faalde zet junior de wereld op zijn kop.

Miljoenen aan valse cheques

Op de dag dat zijn ouders gaan scheiden moet Frank een keuze maken bij wie hij wil blijven. Abagnale jr is tenslotte nog maar een tiener. Een keuze maken kan hij niet, waarop Frank vlucht. Op allerlei manieren probeert hij aan geld te komen, maar niemand accepteert zijn cheques. Tot hij op een dag de status van een piloot ontdekt. Strak in pak gaat er een wereld voor hem open en weet hij in een paar jaar tijd miljoenen aan valse cheques te verzilveren. Als piloot laat DiCaprio zich over de hele wereld vliegen, om later ook nog arts en advocaat te worden. De FBI heeft hem inmiddels in de gaten, met Tom Hanks als Carl Hanratty voorop. Hij laat zich één keer echter vreselijk om de tuin leiden door Abagnale, waardoor de reis tot ver buiten de Verenigde Staten zal duren.

Loopje met de waarheid

Uiteraard is er in de film een klein loopje met de waarheid genomen. Is Frank in Catch Me If You Can het enige kind van de familie, in werkelijkheid waren er vier kinderen. Net zoals de gedramatiseerde wijze waarop hij ontdekt dat zijn moeder vreemd gaat. En vervelend genoeg, al doet de aftiteling anders vermoeden, is de rol van Tom Hanks zelfs volledig fictief. Er was geen Carl Hanratty die als een grote speurneus achter Frank Abagnale jr aan ging en hem uiteindelijk ook weer er bovenop hielp. Alle aanpassingen waren voor Abagnale overigens geen enkel probleem, want hij speelde zelfs in de film een klein rolletje van agent.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?