Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: Das Boot

Das Boot Netflix

Duitse films, ze komen maar erg sporadisch voorbij. Netflix heeft een eigen serie aangekondigd vanuit Duitsland en met Deutschland 83 is er voor het eerst een kaskraker doorgebroken in de Verenigde Staten. Het grootste succes van de vorige eeuw dateert uit 1981: Das Boot.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Das Boot

Das Boot mag misschien ook wel gelijk het grootste Duitse filmsucces van de vorige eeuw worden genoemd. Want pas de laatste jaren lijkt er serieuze concurrentie gekomen van Das Weiße Band, Der Untergang en Das Leben der Anderen. Ook bij de huidige films blijkt nog hoe dichtbij Duitsland nog altijd staat bij de wereldoorlogen en de gevolgen daarvan. Ook Das Boot is hier een voorbeeld van, waarin toch wel op een vrij pijnlijke wijze de eigen militairen werden neergezet.

De verfilming van Wolfgang Petersen is gebaseerd op het boek van Lothar-Günther Buchheim, acht jaar eerder geschreven. Van de West-Duitse film zijn veel verschillende versies verschenen. In eigen land werd het namelijk eerst als mini-serie gebracht, gevolgd door een 145 minuten durende film. In totaal was er bijna driehonderd minuten aan film opgenomen en ook deze onbewerkte versie is uiteindelijk verschenen.

Das Boot speelt zich af in 1941. De bemanning van een onderzeeër moet vijandelijke schepen aan het zinken brengen. Nog aan land worden bordelen bezocht en laten de militairen zich niet onbetuigd. Eenmaal op zee is er eerst veel bravoure, daarna begint er verveling toe te slaan. Dat wordt langzaam maar zeker angst. Want de vijand komt in zicht en de Britten weten langzaam schade toe te brengen. De onzekerheid in de U96 groeit, maar de militairen moeten aan de idealen van Der Führer blijven voldoen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?