Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: Een avond cabaret

Theo Maassen Netflix

De laatste avond van het jaar is al sinds Wim Kan de avond van het cabaret. Kan begon er al op de radio mee in de jaren vijftig, na hem volgden grote namen als Seth Gaaikema, Freek de Jonge en Youp van ’t Hek

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel misschien nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lebbis – Hoe laat begint het Schieten?

Misschien wat op de achtergrond van bijvoorbeeld Freek en Youp hebben Lebbis en Jansen maar liefst negentien oudejaarsconferences gespeeld. Het begon op de radio, later werd dat televisie. Met name het afsluitende nummer zal iedereen nog wel herkennen. De zaal werd gevraagd om telkens ‘Zien we nóóóóit meer terug’ te zingen. Hier tussendoor werd het jaar doorgenomen. Na 2006 zijn ze allebei een eigen pad gegaan en maakte Hans Sibbel als Lebbis veel eigen voorstellingen. Onze favoriet is absoluut Hoe laat begint het Schieten?

Theo Maassen – Met alle Respect

In 2013 maakte Theo Maassen de voorstelling Einde Oefening. Op zijn geheel eigen wijze ging hij zeer hardhandig door het jaar heen, waar nog lang over werd na gesproken. Met name moest Maassen zich verantwoorden over grappen over Volendam. Het viel allemaal erg slecht in het vissersdorp. Voor Einde Oefening stond Theo Maassen twee jaar in de theaters met zijn voorstelling Met alle Respect. Hij neemt hierin het land door en maakt duidelijk wie er volgens hem moeten blijven en moeten vertrekken.

Youp van ’t Hek – Wigwam

Samen met Freek de Jonge is Youp van ’t Hek de troonopvolger geweest van Wim Kan. Youp maakte inmiddels liefst acht oudejaarsconferences, waarmee hele generaties zijn opgegroeid. Zijn eerste dateert alweer uit 1989, waarin het alcoholvrije biertje Buckler met de grond gelijk werd gemaakt. De invloed van televisie in die tijd werd nogal zichtbaar, want Buckler verdween heel snel van de radar. De strijd tegen het alcoholvrije biertje heeft Van ’t Hek uiteindelijk wel verloren, spelen wil hij nog altijd. Door een bypass operatie is Youp momenteel wel uit de running, een jaar na zijn voorlopig laatste oudejaarsconference Wat is de Vraag? In de twee jaar daarvoor ging hij het hele land af met Wigwam, over een man die vlucht van zijn eigen housewarmingparty.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?