Throwback Thursday film

Throwback Thursday: The Good, the Bad & the Ugly

The Good The Bad The Ugly Netflix

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel misschien nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

The Good, the Bad and the Ugly

De oudste films op Netflix stammen uit 1940 en 1942. De echte Disney-klassiekers Fantasia en Bambi zijn onmisbaar. Wij hebben de klok iets minder ver teruggedraaid voor het debuut van de Throwback Thursday. We vliegen door naar 1966, voor The Good, the Bad and the Ugly. Een film waarvan alleen het luisteren naar de muziek al de moeite waard is.

Amerikaanse Burgerooglog

Een IMDb-cijfer van 8,9 voor een film van bijna vijftig jaar geleden geeft wel aan wat voor kaskraker dit was. Ook nu krijgen we nog geen genoeg van de goudjacht tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Wat veel mensen niet weten is dat het oorspronkelijk een Italiaanse film was en ook nog eens het derde deel uit de Dollarstrilogie. Regisseur Sergio Leone maakte eerder A Fistful of Dollars en For a Few Dollars More.

Clint Eastwood

Toch is The Good, the Bad and the Ugly hiervan met afstand de meest bekende film, waarin Clint Eastwood ook zijn definitieve doorbraak maakte als acteur. Hij is de man zonder naam, met als bijnaam Blondie (The Good) en vertolkt de hoofdrol samen met Eli Wallach, de Mexicaanse bandiet Tuco (The Ugly) en Lee Van Cleef, Angel Eyes (The Bad). Blondie en Tuco werken samen om premies te vangen. Als Blondie uiteindelijk zijn maat besodemietert komen ze op een toevallige wijze op het spoor van een goudschat. Dan komt ook Angel Eyes in het spel.

Warm je alvast op met de trailer van The Good, the Bad and the Ugly

Krijg jij onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

1 Reactie