Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: Grease

Grease op NetflixWaar zit hem toch de magie van Grease? Zijn het de liedjes, is het verhaal zo doordacht en sterk, zijn het de acteertalenten van John Travolta en Olivia Newton-John… of komt het doordat wij allemaal wel zo’n romantisch verhaal wilden meemaken in onze schoolperiode? Musicals op het filmdoek is voor eeuwig hip dankzij Grease.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Grease

Het verhaal van Grease is eigenlijk al klassiek op zich. Twee tieners worden tijdens hun vakantie verliefd op elkaar. Na een moeilijk afscheid zien ze elkaar nooit meer en blijft het een eeuwige vakantieliefde waar je met veel plezier aan terugdenkt. Voor Sandy en Danny, gespeeld door Newton-John en Travolta, loopt het net iets anders. Sandy verhuist namelijk en komt per toeval op dezelfde school als Danny terecht. Daar lopen ze elkaar plotseling tegen het lijf.

Sandy is dolblij met de hereniging, maar dat is voor Danny een heel ander verhaal. In zijn mooie leren jack en grote vetkuif is hij de stoere jongen van het dorp. Wat moet hij nou met zo’n lief popje als Sandy? Danny weet dan ook niet meer wat hij met de situatie aan moet. Hoe we dat verpakken in Grease? Met een liedje natuurlijk. Suuuuuuuummmmeerrrr lovvvinnn happens so faaaaaaaaaassst!!

Alles komt weer goed

Een film lang dartelen Sandy en Danny om elkaar heen, waarbij de volledige vriendengroep zich ermee bemoeit. En aan het einde? Natuurlijk komt het allemaal weer goed! Sandy wordt hip, Danny blijkt toch meer een zachtaardige jongen dan hij zich wil voordoen en de liefde bloeit op als nooit te voeren. Maar wat maakt Grease nou tot het grote succes? Met slechts zes miljoen euro aan budget voor de film waren de verwachtingen niet hoog. Uiteindelijk werd er 394 miljoen euro verdiend!

Voor John Travolta was het de definitieve doorbraak als acteur nadat hij een jaar eerder al een flinke aanzet had gegeven met Saturday Night Fever. Nog altijd is hij niet van het witte doek te slaan. De Britse Olivia Newton-John brak op een andere manier door. Haar passie was muziek en heeft zich daar dan ook voornamelijk op gestort. In films verscheen ze ook nog wel, maar dat was voor hij eigenlijk bijzaak. Het liefst verbond ze de twee, net zoals in Grease. In 1998, twintig jaar na het verschijnen van de film, kwam er nog een tweede opleving. Vanwege het jubileum werd Grease opnieuw in de bioscopen uitgezonden én met succes.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?