Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT: National Lampoon’s Animal House

Animal House Netflix

Je houdt ervan, of je vindt het helemaal niets. Het mooie aan films is dat iedereen het anders kan beleven. Het zorgt voor heerlijke discussies in de kroeg, op kantoor of tijdens verjaardagen. Een typisch voorbeeld? De National Lampoon-reeks. Onder de bank van het lachen of gruwelen om de te flauwe humor. National Lampoon’s Animal House is de klassieker van de spervuur aan films.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

National Lampoon’s Animal House

Wist je dat deze films zijn voortgekomen uit het tijdschrift National Lampoon? Dit Amerikaanse magazine verscheen voor het eerst in 1970 en ging uiteindelijk ter zielen in 1998. De humoristische inslag werd vertaald naar een film. Dat begon klein in 1973 met National Lampoon’s Lemming en vijf jaar later was National Lampoon’s Disco Beaver from Outer Space de eerste echte film. Dat werd eigenlijk een kleine flop, wat volgde was het grootste succes.

National Lampoon’s Animal House werd in 1978 een absolute kaskraker. Al kwamen er een ontelbare opvolgers, het verhaal over van Chris Miller werd niet overtroffen. Hij schreef korte verhalen voor het tijdschrift en deze werden gebundeld tot de film. Zijn inspiratie haalde hij uit zijn eigen studententijd in het Alpha Delta Phi op Dartmouth College. Het leukste was nog wel dat er slechts 2,7 miljoen dollar werd uitgegeven aan de productie. Wat de film opleverde? 141,6 miljoen dollar!

Doorbraak van John Belushi

National Lampoon was direct een begrip, net zoals het voor een aantal acteurs de doorbraak betekende. Met name John Belushi zette zichzelf op de kaart en speelde vervolgens hoofdrollen in onder meer Saturday Night Live en The Blues Brothers. Dat waren er meer geworden als hij in 1982 niet was overleden aan een onbedoelde overdosis. Ook Tom Hulce, Stephen Furst en Donald Sutherland maakte furore.

Loaded Weapon

De jongere generatie zal vooral de National Lampoon’s Loaded Weapon films kennen, met Emilio Estevez en Samuel L. Jackson in de hoofdrol. Bekende films worden in deze titel op de hak genomen en zou een nieuwe vlucht zorgen van dit genre. Nog altijd verschijnen er National Lampoon’s, de laatste in 2013: Presents Surf Party. Zo populair als de start zal het echter nooit meer worden.

Bekijk alvast de trailer van National Lampoon’s Animal House

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?