Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: Olympus Has Fallen

Olympus Has Fallen Netflix

Een goede actiefilm is altijd fijn. De president van de Verenigde Staten is daarbij regelmatig het doelwit. Ook in Olympus Has Fallen. Deze week verschijnt het vervolg dat zich afspeelt in Londen. De titel laat zich dan ook raden: London Has Fallen. Een mooi moment om het eerste deel terug te kijken op Netflix.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Olympus Has Fallen

De thriller uit 2013 werd geregisseerd door Antoine Fuqua. Mike Banning heeft een traumatische ervaring meegemaakt als agent van de geheime dienst. Bij een auto-ongeluk komt de vrouw van de President om het leven. Het betekent direct zijn ontslag, maar iets nieuws heeft hij nog niet gevonden. Niet veel later wordt het Witte Huis in beslag genomen door Noord-Koreaanse terroristen.

Noord-Korea mag dan wel worden gezien als een achtergesteld land, de terroristen bleken te beschikken over de meest technologische wapens. De enige man in de buurt die Allan Trumbull (Morgan Freeman) kan bereiken is Banning. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden heeft dan ook weinig andere keuze. Banning moet worden ingezet om de president te zien redden. Kortom actie!