Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: Rain Man

Rain Man Netflix

Tom Cruise en Dustin Hoffman samen in één film. Voor iedere regisseur moet dit een droom zijn en al helemaal als Hoffman één van zijn beste rollen ooit speelt. In Rain Man zet hij een fantastische rol neer met de autistische Raymond.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel misschien nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Rain Man

Tom Cruise speelt in Rain Main Charlie Babbitt. Hij is een egoïstische man die vervreemd is van zijn familie. Wanneer zijn vader overlijdt komt hij de erfenis wel ophalen en dan komt Babbitt wel voor een hele grote verrassing te staan. Hij blijkt namelijk een broer te hebben, die ook nog eens het meest geld ontvangt. Zijn broer Raymond, waar hij nooit het bestaan van heeft geweten.

Babbitt krijgt zelf alleen een oude Buick Roadmaster van zijn vader en wil meer. Hij besluit daarom Raymond mee op reis te nemen om hem te overtuigen om hem ook een deel van de erfenis te geven. Raymond heeft echter het syndroom van Kanner. Wiskunde en feitjes uit zijn hoofd opdreunen is een peulenschilletje voor hem, maar daar staan dwangmatige routines en totaal geen sociale vaardigheden tegenover.

Hoffman weet deze rol op een bewonderingswaardige wijze neer te zetten en drijft Charlie Babbitt langzaam tot waanzin. Tot hij de voordelen van zijn broer gaat inzien en er toch een band gaat ontstaan. Ondertussen leert Raymond onbewust steeds meer van het leven. Hoffman zou voor zijn rol de Oscar voor beste acteur ontvangen, daarnaast sleepte de film nog drie gouden beeldjes in de wacht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?