Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: Saving Private Ryan

Saving Private Ryan Netflix

Zo rond de eeuwwisseling kon je gerust een dag uittrekken als je naar de film ging. De bioscoopkrakers van die tijd deden het niet voor minder dan een uurtje of drie. Nog voor The Lord of The Ring-trilogie verscheen waren er onder meer Pearl Harbor én Saving Private Ryan. Een Amerikaanse oorlogsfilm van de hand van Steven Spielberg.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel misschien nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Saving Private Ryan

Tijdens de latere jaren van de Tweede Wereldoorlog sturen de Amerikanen steeds meer militairen naar Europa om een einde te maken aan de Duitse invasie. Veel jonge soldaten komen te overlijden en toevalligerwijs ontdekt het Ministerie van Oorlog dat er binnen een paar dagen drie broers Ryan zijn gesneuveld. De moeder van de broers krijgt op dezelfde dag de brieven binnen van het overlijden van haar zoons. Er is nog een vierde zoon in Europa aan het vechten: James Ryan. Hij moet dan ook worden opgespeurd en veilig thuis worden gebracht.

Lees ook: Netflix Film Top-100

Kapitein Miller, gespeeld door Tom Hanks, krijgt de opdracht om James Ryan (Matt Damon) op te speuren. Dit wordt een hels karwei, want hij is samen met een groep paratroopers ergens in Frankrijk gedropt. Het is dus speuren naar een speld in een hooiberg. Saving Private Ryan laat de waanzin van een oorlog zien en ook van de missie van Miller. Met zijn patrouille van acht man trekt hij door Frankrijk en aanschouwt louter gruwelijkheden, moet meerdere keren strijden voor zijn leven en twijfelt steeds meer over het nut van de zoektocht naar één soldaat. Want wie zegt dat hij überhaupt nog leeft?

Het verhaal van Steven Spielberg is een vrije vertaling op een waargebeurd verhaal. Sergeant Frederick ‘Fritz’ Niland behoorde tot deze groep paratroopers en hoorde zelf al dat zijn broers waren overleden. Ook was er geen lange zoektocht nodig om hem te vinden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?