Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: Smokey and the Bandit

Smokey and the Bandit Netflix

Een echte roadmovie mag je het volgens de critici misschien niet noemen, toch scheuren we anderhalf uur over de weg. Kom maar eens op het idee om binnen 48 uur een vrachtwagen met drank te stelen en deze vervolgens het halve land door te loodsen. Zodra er ruzie wordt gemaakt met een agent gaat het echt mis en lachen we ons suf met Smokey and the Bandit.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Smokey and the Bandit

Qua naam en qua IMDb-cijfer is Smokey and the Bandit misschien geen al te bekende naam, toch is deze komedie één van de grootste bioscoophits ooit. In 1977 werd actie met komedie vermengd en dat bleek een doorslaand succes. In eerste instantie lijkt er eigenlijk weinig aan de hand. Bo Darville gaat in op een dealer om een vrachtwagen met bier te stelen. Als hij deze binnen twee dagen van Texas naar Georgia weet te krijgen kan Bandit (gespeeld door Burt Reynolds) tachtigduizend dollar bijschrijven.

Alles ging goed tot…

Samen met zijn maat Cledus Snow gaat hij aan de slag en het stelen van de vrachtwagen blijkt een koud kunstje. Samen scheuren ze naar Georgia, maar onderweg gaat het mis. Darville komt met Carrie (gespeeld door Sally Field) de liefde van zijn leven tegen. De danseres vlucht op het laatste moment voor ze zou gaan trouwen met Junior Justice. Dat blijkt uitgerekend de zoon van de Sheriff te zijn.

Gekste capriolen

Buford T. Justice, oftewel Smokey, zet een doldrieste achtervolging in om Carrie terug te halen. Daarmee komt de klus van Bandit en Snowman flink in gevaar en ze moeten de gekste capriolen uithalen om alsnog in Georgia te komen. De epische achtervolging en komische situaties zorgden voor een groot succes. Uiteindelijk zouden er drie films worden gemaakt van de strijd tussen Smokey en Bandit. In de jaren negentig kwam er ook nog een revival met een serie televisiefilms. En dat terwijl twee dagen voor de start van de opnames het budget nog eens een knauw kreeg. Dit ging terug van 5.3 naar 4.3 miljoen dollar. Een giller als je bedenkt dat de film aan verkoop van kaartjes in de bios een slordige 300 miljoen dollar opleverde.

De trailer van Smokey and the Bandit

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?