Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: The Exorcist

the exorcist netflix

Moord, bloed en geweld, het is lang een geheim gebleven op het witte doek. Wie herkent het niet uit de oude Miss Marple-films. Gillend loopt er een blonde vrouw door het beeld. Ze heeft een lijk ontdekt. Van een afstandje zien we een man liggen, blijkbaar neergestoken. Bloed zien we al helemaal niet. Daar kwam op brute wijze verandering in dankzij The Exorcist.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

The Exorcist

Horror is en blijft misschien wel het moeilijkste filmgenre dat er bestaat. Populair kun je het ook nog altijd niet noemen. Speur je op IMDb de horrortitels af, dan kom je vooral een karrenvracht aan onvoldoendes tegen. Horrorfilms met een 5,5 als cijfer mogen al bijna de champagne opentrekken. De snoeiharde 8,0 geeft dan ook wel aan wat voor baanbrekende film The Exorcist was.

Het grote publiek omarmde zowat eenmalig horror, het leverde de film tien Oscar-nominaties op en vier Golden Globes. The Exorcist staat op plaats drie in de thriller American Films, samengesteld door het Amerikaanse Film Instituut, achter Psycho en Jaws. De film leverde dan ook 440.000.000 dollar op.

Strijd tegen demonen

The Exorcist is niet alleen twee uur gruwelen, het zet je ook nog aan het denken over religieuze kwesties. Dat is mogelijk ook de absolute kracht van de film geweest. De katholieke priester Pater Merrin doet een archeologische vondst in Irak. Hij vindt een klein beeldje van Pazuzu. Hij is gelijk bang dat er een demoon is losgelaten.

In het Amerikaanse Georgetown duikt die demoon ook daadwerkelijk op, in het lichaam van Regan MacNeil. Moeder Chris MacNeil heeft gezien wat voor bovennatuurlijke dingen er rondom haar dochter gebeuren, terwijl de artsen het houden op een probleem met haar hersenen. Zodra Regan bezittingen van de kerk gaat vernielen schakelt haar moeder priesters in om de demonen te verdrijven. Ondertussen wordt Regan steeds gewelddadiger en vallen er doden.

De ook al angstaanjagende trailer van The Exorcist

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?