Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: The Godfather part I and II

The Godfather Netflix

Bestaat er een grotere filmklassieker dan The Godfather? Wij vragen ons het af. Op Netflix kunnen we gelukkig genieten van zowel het eerste als het tweede deel van dit Italiaanse drama in hartje New York, met al het lugubere dat de maffia met zich mee bracht.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel misschien nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

The Godfather

Hoe meedogenloos en vernietigend de maffia dan ook mag zijn, het blijft triggeren om erover te lezen, schrijven en vertellen. De maffiafilms zijn niet bij te houden en de absolute koning daarvan is The Godfather. Zowel het verhaal over Vito Corleone beklijft en de film is uitgegroeid tot legendarische hoogte door de wijze waarop met name Marlon Brando de hoofdrol op heeft gepakt. Al Pacino (Michael Corleone), James Caan (Santino ‘Sonny’ Corleone) en Robert Ruvall (Tom Hagen) spelen de andere grote rollen.

The Godfather speelt halverwege de jaren veertig. Don Vito Corleone is het hoofd van een maffiafamilie in New York, simpelweg The Godfather. De familie is heilig, waarbij tradities en respect hoog in het vaandel staan. Wordt dat niet nageleefd, dan zal er keihard worden opgetreden. Vriendschapsbanden zijn dan soms opeens niets meer waard en wordt het afgehandeld als ‘business’.

Een oog voor een oog

Don Vito Corleone doet op de bruiloft van zijn dochter Connie een aantal beloften doordat leden van familie om een dienst vragen. Daarmee ontstaan de eerste problemen, die nog groter worden als Virgil Sollozzo hem om bescherming vraagt. Don Vito wil echter niets met drugs te maken en wimpelt de drugsbaron af. Het zal vervolgens niet lang duren of er wordt een aanslag op hem gepleegd. Een oog voor een oog, zo gaat dat binnen de maffia. Er moet dus revanche worden genomen, waardoor de hele familie wordt ontwricht.

The Godfather Part II

Twee jaar na het immense succes komt The Godfather Part 2. Het tweede deel is in twee delen opgesplitst. Het verhaal van de eerste film gaat verder, maar tegelijkertijd is het ook een prequel. In deze verhaallijn worden de jonge jaren van Don Vito Corleone belicht. De rol van Don Vito Corleone is overgenomen door de jongere Robert de Niro. Met dikke negens als rapportcijfer op IMDb staan deze twee films in de top-3 van beste films. Alleen The Shawshank Redemption heeft zich hiertussen genesteld. In 1990 kwam er ook nog een derde deel. Met een IMDb-cijfer van 7,6 mag het derde deel van het drieluik nog altijd niet klagen, toch stond de film in de schaduw van de eerste twee poten.

Bekijk de trailer van The Godfather

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?