Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: The Goonies

the goonies netflix

Als de fans van je film dertig jaar na dato besluiten om een reunie te houden, dan kun je zeggen dat je het als acteurs en regisseur goed hebt gedaan. The Goonies is misschien niet de meest bekende titel op Netflix, het is wel één van de meest geliefde.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

The Goonies

Van 4 tot en met 7 juni van dit jaar was het zover. De dertigjarige reunie werd gehouden in Astoria en Cannon Beach, Oregan. Er werden zo’n vijftienduizend mensen verwacht en die kwamen ook opdagen voor Goonies Day. Wat er zoal te doen was? Een tour langs filmlocaties, makers vertelden hoe de film werd gemaakt, een schattenjacht en uiteraard konden de hoofdrolspelers zelf ook niet ontbreken.

En waarom The Goonies nog altijd zo in het hart van velen leeft? Het is misschien wel het ultieme avonturenverhaal voor jong en oud. Steven Spielberg produceerde de film in 1985. Een groep kinderen woonden in de wijk Goon Docks, in Astoria Oregan. Ze noemen zichzelf The Goonies en hebben een zware taak. Ze moeten namelijk voorkomen dat de wijk wordt vernietigd, want projectontwikkelaars willen van Goon Docks één grote golfbaan maken. Daarvoor gaan op zoek naar een verborgen schat, begraven door de legendarische piraat One Eyed Wily. Er duikt alleen al snel één probleem op: de poort naar de schat zit onder een restaurant van de criminele bende Fratellis. Zij ruiken al snel geld en de race om als eerste bij de schat te zijn begint.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?