Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: The Matrix

The Matrix Netflix

Natuurlijk begrepen wij precies waar The Matrix over ging. Als puber gooide je er een ingewikkeld verhaal uit, nog onbegrijpelijker dan de film zelf. Het ging in The Matrix tenslotte eigenlijk niet eens echt om het verhaal, de impact was vreselijk groot door nieuwe effecten waardoor je zomaar onder een kogel door kon duiken.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Top 100 Beste Films op Netflix

The Matrix

De trilogie is het meesterwerk geworden van de gebroeders Larry en Andy Wachowski. Inmiddels zijn ze overigens broer en zus. Direct na het derde deel is Larry een geslachtsoperatie ondergaan en gaat ze verder door het leven als Lana. Ze zouden nog heel wat films en series maken, zoals V for Vendetta, Cloud Atlas en de Netflix Original serie Sense 8. Het succes van The Matrix, The Matrix Reload en The Matrix Revolutions werd nooit meer geëvenaard.

De eerste film kreeg vier Oscars en niet toevallig allemaal voor de randzaken die The Matrix uniek maakten. Met name bullettime was een openbaring. Realtime actie werd vertraagd, waardoor effecten nog beter in beeld werden gebracht. Zo werden vechtscenes opeens vertraagd, waardoor acties en impact fraai in beeld kwam. Het meest bekend werd het wegduiken voor kogels, want achterover vallend werden ze ontweken.

En de films zelf? Het draaide om de vraag of de wereld een illusie is. Thomas Anderson, gespeeld door Keanu Reeves, is programmeur en verdient bij als hacker onder de naam Neo. Hij wordt opgeroepen door rebellen onder leiding van Morpheus (Laurence Fishburne) en kan ontsnappen van zijn huidige wereld. Hij kan mee naar The Matrix, een computersimulatie van de wereld. In de 21ste eeuw neemt kunstmatige intelligentie de wereld over en de Matrix moet ervoor zorgen dat de machines onwetend blijven. Neo krijgt een spoedcursus van de mensen van Morpheus, want hij zou The One moeten zijn. De uitverkorene die de oorlog tussen mensen en machines tot een eind kan brengen. Ondertussen moet de gehele groep rennen om uit de handen te blijven van de Agenten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?