Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: The Silence of the Lambs

Silence of the Lambs Netflix TBT

Hannibal Lecter is één van de iconische filmpersonages uit de geschiedenis. De psychopaat uit Litouwen is ontstaan in het brein van Thomas Harris. Het leverde vier boeken en films op, waarvan The Silence of the Lambs bij iedereen met stip op één zal staan.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel misschien nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

The Silence of the Lambs

Hannibal Lecter is geboren in Litouwen en zag zijn ouders al snel overlijden door een aanslag. Hij groeide samen met zijn zusje op en ontspoorde volledig. De psychopaat werd een seriemoordenaar van de absolute buitencategorie. Hij at zijn slachtoffers gedeeltelijk op en is met het nodige fortuin gevangen genomen. Dat is wonderlijk als je bedenkt hoe intelligent Lecter is en voor zijn opsluiting in Baltimore een uitmuntend psychiater was. Dat is het punt waar The Silence of the Lambs begint.

Michelel Pfeiffer durfde niet

Zijn bijzondere status zorgt ervoor dat de FBI hem benadert. Zo wordt de piepjonge Clarice Starling op hem afgestuurd om van hem te leren. Jodie Foster kreeg deze rol toebedeeld, opmerkelijk genoeg nadat Michelle Pfeiffer bedankte. Ze werd te nerveus van haar rol. Als je bedenkt dat je maandenlang tegenover Antony Hopkins moest zitten valt daar wat voor te zeggen. Hopkins speelt namelijk de rol van zijn leven. Met zijn karakteristieke hoofd en angstaanjagende fluisterstem bleek hij de ideale Hannibal Lecter.

Buffalo Bill

De FBI wil ervoor zorgen dat Lecter gaat helpen in de jacht op een andere seriemoordenaar: Jame Gumb, beter bekend als Buffalo Bill. Langzaam wil Lecter meewerken, maar hij heeft al snel zijn eigen plannen. Stukje bij beetje kruipt hij in het hoofd van Starling en is het wachten tot Hannibal zichzelf weet te bevrijden. Het is een mooie week om The Silence of the Lambs nog eens terug te kijken op Netflix, want komend weekend verschijnen namelijk de eerste seizoenen van de serie Hannibal op de streamingdienst.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?