Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: The Sting

The Sting Netflix

Misschien zegt de titel je niets, dat is wel anders met de thememuziek. Het klassieke ‘The Entertainer’ van Joplin werd in Nederland misschien nog wel bekender als begeleiding van een kattenvoerreclame. In 1973 deed het al dienst als de prachtige begeleiding van The Sting.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel misschien nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

The Sting

Je wilt iemand te grazen nemen, daarvoor moet je wel eerst zijn zwakke punt zien te achterhalen. Je werkt je naar binnen, observeert je slachtoffer en uiteindelijk vind je de angel (the sting). Buit je de zwakke plek uit is het daarna zak om als een windhond te verdwijnen, voor je slachtoffer door heeft wat hem is overkomen. Het is het verhaal van Johnny Hooker, gespeeld door Robert Redford. The Sting speelt zich af in de jaren dertig van de vorige eeuw. Hooker wil wraak nemen voor de moord op zijn leermeester Luther Coleman, maar moet dan wel eerst de kneepjes van het vak leren.

Als er iemand met kaarten kan toveren, dan is het Henry Gondorff (Paul Newman) wel. Samen maken ze er werk van om misdaadkoning Doyle Lonnegan (Robert Shaw) aan de kant te zetten. Lonnegan weet altijd gokschulden te creëren bij zijn tegenstanders en hierop willen ze hem naar binnen zien te lokken. Vanaf dan ontstaat er een spannende strijd. The Sting is uiteindelijk bedolven onder de prijzen. Op IMDb scoort de filmklassieker nog altijd een 8,4 en in de jaren zeventig werden er al zeven Oscars gewonnen. De film is geschreven door David S. Ward en hij maakte gebruik van de verhalen van waargebeurde oplichterspraktijken van de broers Fred en Charley Gondorf. Als klap op de vuurpijl werd The Sting in 2005 ook nog eens opgenomen in het National Film Registry vanwege de historische, esthetische en culturele kwaliteiten.

De trailer van The Sting

En herken je de thememuziek van The Sting?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?